Vatikán nechal vytvořit klon Pokémon Go, ve kterém sbráte  postavy z Bibleí
Zajímavosti Článek Vatikán nechal vytvořit klon Pokémon Go, ve kterém sbráte postavy z Bibleí

Vatikán nechal vytvořit klon Pokémon Go, ve kterém sbráte postavy z Bibleí

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

3. 11. 2018 17:53

Chytíš je všechny do svého "evangelizačního týmu"?

Reklama

Ústřední stát římskokatolické církve a zároveň sídlo papeže, Vatikán, zadalo zakázku na vytvoření mobilní hry jménem Follow JC Go, která se příliš neliší od úspěšného titulu Pokémon: GO. Jediným velkým rozdílem je to, že místo Pokémonů sbíráte svaté a postavy z Bible. Stačí vyrazit do ulic a hledat svatého k "odchytu". Když jej najdete, stačí zodpovědět pár otázek z Bible a svatý se stane součástí vašeho "evangelizačního týmu".

Aplikace sleduje nejen hydrataci a výživu vaší postavy, ale také počet modliteb, takže si ji musíte udržovat v kondici sbíráním předmětů ve hře. Ta obsahuje mikrotransakce, jejichž výdělek putuje na charitu, což je rozhodně chválihodné. 

Follow JC Go je vytvářen při příležitosti světového dne mládeže v Panamě, ale i tak je ke stažení již teď. Zatím bohužel pouze ve španělštině, ale další jazyky se chystají.

Již nyní mě napadá několik palčivých otázek, jako třeba jaké postavy z Bible budou považovány za legendární, či zda budou rozděleni na různé druhy, jako vodní či travní. Jen Bůh ví!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama