VCL Surge: Češi si nadále drží přední pozice, na čelo dotírají i Diamant Esports
Esport Valorant Článek VCL Surge: Češi si nadále drží přední pozice, na čelo dotírají i Diamant Esports

VCL Surge: Češi si nadále drží přední pozice, na čelo dotírají i Diamant Esports

Aleš Pelc

Aleš Pelc

31. 1. 2023 12:15

Po začátku druhé poloviny soutěže je ve vedení stále Acend

Reklama

Po třech týdnech od začátku nejvyšší východoevropské ligy ve VALORANTU se čeští zástupci nadále pohybují na stupních vítězů či v jejich dosahu. MONSTEERR a Acend prováhali šanci na navýšení náskoku, Enterprise naopak poskočili na čtvrté místo. 

Sestava Acend reprezentovaná i tuzemským talentem MONSTEERRem se od začátku drží ve vedení, až minulý týden se jí však dostalo příležitosti odtrhnout se od konkurence a začít budovat náskok na pronásledovatele. Hitchovi CyberWolves totiž v důležitém duelu s Diamant Esports podlehli 5:13 a díky tomu i opustili stříbrnou pozici. Acend naopak porazili izraelské NOM a v tu chvíli se vyšvihli na pětibodový deficit. O ten přišli hned následující den, když si ve formě hrající Diamant vyšlápl i na evropského velikána a výsledkem 13:11 se mu dotáhl na rozdíl dvou bodů. Nedělní souboj s B8 Esports už CyberWolves pod vedením českého kapitána zvládli a oproti Diamant mají pouze horší skóre vyhraných a prohraných kol.

Z krajanů si tentokrát nejlépe vedli Enterprise. V sobotu si shrábli vítězství na své silné mapě Fracture proti Zero Tenacity, v neděli už to tak po másle nešlo a červenobílí se opět dostali do prodloužení. To už si tento split zahráli počtvrté a proti Anonymu v něm potvrdili svou stoprocentní úspěšnost. Díky pěti bodům získaných za víkend přeskočili dvě pozice a aktuálně Enterprise střeží bramborovou pozici. Počet výher a porážek sdílejí naši reprezentanti s vedoucími Acend, a to i přestože oba týmy dělí sedm bodů.

VCL Surge: Češi si nadále drží přední pozice, na čelo dotírají i Diamant Esports

Enterprise se dotahují na čelo, Acend stále ve vedení

O kuriozitu týdne se postarali Poláci ze Zero Tenacity, kteří v nedělním utkání přejeli Rapid Ninjas suverénně 13:0. Ještě podivuhodnější je fakt, že Maďaři měli před tímto zápasem o třináct bodů více a aspirovali na vyšplhání na druhé místo. 

Tento týden čekají týmy další dvě víkendová utkání. Enterprise budou usilovat o posun do nejlepší trojice, CyberWolves se v ní naopak budou snažit udržet. Tak nalaďte náš stream a sledujte sobotní a nedělní dění s českým komentářem.

4.2. – sobota:

CyberWolves vs. Enterprise – 17:00 Anonymo vs. Acend – 18:00 B8 Esports vs. Zero Tenacity – 19:00 Rapid Ninjas vs. Anorthosis Famagusta – 20:00 Diamant Esports vs. NOM Esports – 21:00

5.2. – neděle:

CyberWolves vs. Anorthosis Famagusta – 17:00 B8 Esports vs. Enterprise – 18:00 Zero Tenacity vs. Diamant Esports – 19:00 NOM Esports vs. Anonymo – 20:00 Acend vs. Rapid Ninjas – 21:00

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama