Ve skupině D jde o vše, jediní klidní jsou Cloud9
Esport CS:GO Článek Ve skupině D jde o vše, jediní klidní jsou Cloud9

Ve skupině D jde o vše, jediní klidní jsou Cloud9

Michael Douša

Michael Douša

25. 9. 2022 20:19

Jaká je postupová matematika skupiny D na EPL?

Reklama
Jaká je postupová matematika skupiny D na EPL?

Skupina D na ESL Pro League ukazuje opravdový boj do poslední chvíle, kde téměř každému týmu jde o vše. Vzhledem k pro některé nespravedlivému formátu round-robin, česky jednoduše všichni proti všem, nezáleží jen na samotných výsledcích jednoho týmu, ale také na tom, jak dobře nebo špatně dopadnou i jiní hráči. To se na skupině D ukazuje asi nejlépe.

Zatímco tým Cloud9 už má postup do play-off jistý díky 4 vítězstvím a doposud nula prohrám, zbytek se musí rvát do poslední chvíle. FURIA mají 3 výhry a 1 prohru, Liquid jsou vyrovnaní 2-2, taktéž Evil Geniuses, Eternal Fire jsou na mají deficit dvou výher na své prohry a Movistar Riders nevyhráli jediný zápas.

FURIA jsou postupu nejblíže, takže jim stačí vyhrát jedinou mapu nad Evil Geniuses a postoupí bez problému, nicméně pokud by náhodou proti EG měli prohrát 0-2 a Liquid porazili Cloud9, Brazilci se mohou s play-off rozloučit.

Liquid mají situaci složitější, protože nemají jedinou výhru navíc oproti svým prohrám. Pokud by vyhráli nad Cloud9, mají postup jistý. Pokud prohrají, ale budou mít aspoň jednu vyhranou mapu, mohou taktéž postoupit, jestli také vyhrají Eternal Fire a FURIA. Pokud by ale FURIA i Eternal Fire zvítězili 2-0, Liquid vyjdou na ocet. Pakliže ale zvítězí Movistar Riders a FURIA, tým Nicka "nitr0" Cannelly by postoupil tak či tak. 

Ve skupině D jde o vše, jediní klidní jsou Cloud9

Photo credits: Joao Ferreira, PGL

Situace EG je ještě náročnější. Ve většině výsledků skončí mimo play-off, ale pořád se mohou zachránit. Pokud vyhrají nad FURIA 2-0, mají jisto. I vítězství 2-1 je může posunout do další fáze, pokud Cloud9 vyhrají proti Liquid. Pokud by však měli prohrát 1-2, dostali by se dál, pokud Cloud9 zvítězí 2-0 nad Liquid a Eternal Fire porazí Movistar Riders. 

Turecká skvadra Eternal Fire má šanci jen minimální. Museli by vyhrát nad Movistar Riders, Cloud9 zvítězit na Liquid a FURIA vyhrát 2-0 nad Evil Geniuses. Jiné případy jsou pro ně ovšem nepříznivé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama