Vedoucí ředitelé EA se vzdali svých ročních bonusů
Zajímavosti Článek Vedoucí ředitelé EA se vzdali svých ročních bonusů

Vedoucí ředitelé EA se vzdali svých ročních bonusů

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

27. 6. 2019 14:02

V EA mají štědré chlebodárce.

Reklama

Ačkoliv se minulý rok Electronic Arts příliš nepovedl, rozhodli se jeho vedoucí ředitelé včetně CEO Andrew Wilsona učinit štědrý skutek. Odmítli totiž své roční bonusy za fiskální rok 2019, který skončil ke dni 31. března, a tyto peníze přenechali zaměstnancům. V oficiální zprávě stojí, že důvodem k tomuto kroku jsou špatné finanční výsledky ve fiskálním roce 2019, a také, aby činili v souladu s jejich filozofií odměňování top manažerů.

EA vydělalo za minulý fiskální rok 4,95 miliardy amerických dolarů, což bylo o 5,15 miliard méně než rok předtím. A ačkoliv EA přišlo na trh s úspěšným Apex Legends, tak ani tomu se nepovedlo snížit ztráty, které studio utrpělo během roku, jelikož vydání tohoto battle royale titulu přišlo až v únoru, což je skoro ke konci fiskálního roku. Můžeme říct, že Battlefield V s Anthem a dalšími tituly vytvořily obrovskou finanční propast, kterou těžko zaplní jedno úspěšné dílo. Těchto chyb si jsou ale pohlaváři v EA vědomi a vědí, jaké výzvy je čekají v dalších letech. Proto se chtějí soustředit na silné stránky společnosti, které mohou zkapitalizovat v její prospěch.

V této záležitosti samozřejmě padla i konkrétní jména, aby se vědělo, kdo stojí za svými zaměstnanci. Kromě již zmíněného výkonného ředitele Andrew Wilsona se svých bonusů vzdali finanční ředitel (CFO) Blake Jorgensen, technologický ředitel (CTO) Kenneth Moss, marketingový ředitel Chris Bruzzo a ředitelka studií Laura Miele. Svého podílu se také vzdal Patrick Soderlund, který zde působil jako víceředitel a designový ředitel společnosti, ale opustil EA v srpnu 2018. Z jeho 20 milionů dolarů z bonusů se tak mj. zajistilo navýšení rozpočtu pro nová pracovní místa. Zaměstnancům bylo z bonusů všech ředitelů rozděleno a vyplaceno 4,8 milionů dolarů.

Nicméně top management společnosti EA nepřijde v tomto roce zkrátka, jelikož jim byly navýšeny základní mzdy. K tomu všemu se jim ještě připočítavají i další bonusy, kromě již zmiňovaných ročních za hospodářský výsledek. Ze zvědavosti se můžete podívat níže na přehlednou tabulku odměn vedoucích pracovníků v Electronic Arts.

Vedoucí ředitelé EA se vzdali svých ročních bonusů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama