Více než 1 500 fanoušků navštívilo ŠKODA Gaming Day
Gaming Článek Více než 1 500 fanoušků navštívilo ŠKODA Gaming Day

Více než 1 500 fanoušků navštívilo ŠKODA Gaming Day

Nicolas Heller

Nicolas Heller

23. 1. 2020 14:38

Spojit svět sportu se světem gamingu se podařilo nadějné herní akci ŠKODA Gaming Day, která se odehrála 18. ledna v Mladé Boleslavi.

Reklama

Spojit svět sportu se světem gamingu se podařilo nadějné herní akci ŠKODA Gaming Day, která se odehrála 18. ledna v Mladé Boleslavi. Prostory ŠKODA Muzea obsadili populární streameři Xnapy, Blade a Herdyn, hvězdy z youtube MichSako, Vengeful Brothers, Zvědátoři nebo Caabik či vášniví hráči Mikoláš Tuček, Lelek a Cerberos. Nechyběli ani sportovci Marek Matějovský, Radim Vrbata a automobilový jezdec Jan Kopecký, kteří se stali ambasadory esportových turnajů ve svých hlavních disciplínách. Celou akci zprostředkoval Nadační fond ŠKODA AUTO a cestu si sem našlo více než 1 500 návštěvníků.

Více než 1 500 fanoušků navštívilo ŠKODA Gaming Day

Zájem vzbudil také velmi napínavý finálový zápas v League of Legends s celkovou dotací 60 000 Kč. Z kvalifikační fáze se do něj probojovaly týmy Inaequalis a Follow Desrim. Těm se v online semifinále podařilo porazit domácí giganty eSubu a Team Brute. Finálový souboj nakonec vyšel lépe týmu Inaequalis, který se po krátké pauze vrátil do vod League of Legends ve velkém stylu.

Ceny vítězům předal člen dozorčí rady Nadačního fondu ŠKODA AUTO, mladoboleslavský patriot Bohdan Wojnar. „Dnes na Gaming Day bylo patrné, že svět Esportu už dnes není jen amatérské hraní s přáteli.Jedná se o regulérní a profesionalizované sportovní odvětví, které je součástí sportovního byznysu a nejlepší hráči jsou profesionály ve svém oboru,“ uvedl v reakci na obrovský divácký zájem.

Více než 1 500 fanoušků navštívilo ŠKODA Gaming Day

Úspěchy Inaequalis na ŠKODA Gaming Day ale nezůstaly pouze u League of Legends turnaje. Pro prvenství v turnaji ve hře FIFA 20 si došel T9Laky. Ten reprezentuje barvy plzeňské Viktorie, která svoji esport sekci spustila právě ve spolupráci s Inaequalis. Nedávná akvizice v podobě DRMiho se vyplatila a Inaequalis si domů z FIFA turnaje odvezli i druhé místo. Ze třetího místa se radoval CptKubajz a zajistil tak týmu Samurai Gaming jeden z největších úspěchů.

Více než 1 500 fanoušků navštívilo ŠKODA Gaming Day

Den plný herních zážitků uzavřelo finále NHL 20 turnaje mezi Kumbikem a tejkym. Tejkyho volba týmu padla na Tampu Bay, Kumbik se spolehl na St.Louis a jeho volba se nakonec ukázala jako správná. Svého soupeře přestřílel a odnesl si trofej za první místo.

Návštěvníci si vedle zážitku z esportových turnajů odnesli také spoustu zajímavých poznatků a vědomostí z edukativních rozhovorů a přednášek „influencerů.“ Diskutující se s návštěvníky podělili o zkušenosti ze světa sportu i esportu a zároveň předali publiku řadu cenných rad o tom, jak se gamingu věnovat ve zdravé míře.

Zda sobotní akce dala základ nové tradici a ŠKODA Gaming Day se uskuteční i v příštím roce není zatím potvrzené, jisté však je, že Mladá Boleslav je gamingová a konání turnaje vzbudilo mezi veřejností velký zájem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama