Vitality neprošli do play-off, Spirit rozdrtili Astralis
Esport CS:GO Článek Vitality neprošli do play-off, Spirit rozdrtili Astralis

Vitality neprošli do play-off, Spirit rozdrtili Astralis

Michael Douša

Michael Douša

22. 2. 2021 17:53

Nejlepší francouzský tým je ze hry.

Reklama

Photo credit: Adela Sznajder, DreamHack 

V play-off virtuálních polských Katowic mají hned čtyři týmy jako hlavní jazyk ruštinu, jedinými výjimkami jsou dánští Astralis a severoameričtí Liquid.

Jen málokdy se dočkáme na velkých turnajích velkých překvapení. Je ovšem pravda, že online prostředí opravdu zavdává tomu, abychom nějaké zázraky viděli na vlastní oči. Jeden z nich vidíme v současnosti na IEM Katowice, kde se "zelenáčům" podařilo vyšplhat až téměř na největší vrchol - ruský tým Spirit neprohrál od 29. ledna jediný zápas, a to se mezitím utkali i s takovou špičkou, jako je německý tým BIG, mix Cloud9, francouzsko-bosenský tým G2, dánští Heroic a především a nejdůležitěji dánské legendy Astralis. A to ne jen tak ledajace - na poslední mapě Spirit převálcovali Astralis 16-1. Ostudný výsledek pro Major šampiony, absolutní triumf pro vyzyvatele Spirit. Tím si zaručili místo v semifinále a grandfinále je doslova na dosah ruky.

Druhým semifinálovým týmem jsou američtí Liquid. Ti sice měli v Play-Inu, tedy kvalifikaci na hlavní turnaj, poněkud namále, když se jim málem nepodařilo porazit evropský mix OG, ale na hlavním turnaji se už nezastavili. V úvodním zápase se utkali s novou sestavou týmu FaZe, poté si na paškál vzali tým Vitality, který byl po návratu kapitána Dana "apEX" Madesclaira sice v plné sestavě, ale jejich forma na Liquid nestačila. V horním finále skupiny B si pak poradili ve velmi těsném zápase především na poslední mapě Infernu se současnou světovou jedničkou Natus Vincere.

V jednotlivých čtvrtfinále se pak utkají Gambit proti Natus Vincere a Virtus.pro proti Astralis. Natus Vincere se dlouho dařilo obhajovat svůj post světové jedničky, na IEM Katowice svůj trend jedině potvrdili výhrami nad jejich východními kolegy z Virtus.pro a nad brazilskými FURIA. Osudnými se jim stal až zápas proti týmu Liquid, kde převzal otěže Gabriel "FalleN" Toledo. Gambit nevkročili do turnaje správnou nohou, prohra proti EG je poslala do spodního pavouka, tam si ale nedělali mnoho starostí s mousesports, Heroic ani G2.

Vitality neprošli do play-off, Spirit rozdrtili Astralis

Photo credit: ESL

Virtus.pro, pro mnohé černí koně turnaje, ukázali opravdovou kvalitu. Po prvotní prohře 0-2, kterou jim uštědřili Natus Vincere, se vydali na nevídanou vítěznou šňůru ve spodním pavoukovi, kde vyřadili tři týmy za sebou, všechny se skore 2-0: NIP, FURIA, ale klíčově též Vitality, jeden z nejlepších týmů současnosti. Astralis vstoupili do turnaje dvěma solidními výhrami nad mousesports a EG, byl to ale tým Spirit, který je neskutečně překvapil a z 1-16 na Dustu II se budou nejspíše vzpamatovávat ještě dlouho. To si ale nemohou dovolit - v zápase proti Virtus.pro stojí všechna jejich čest a možnost udržení se na špici světového žebříčku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama