Viverse je nová vize metaverse od HTC
Technologie Článek Viverse je nová vize metaverse od HTC

Viverse je nová vize metaverse od HTC

Radek Raudenský

Radek Raudenský

28. 2. 2022 13:36

Výrobce headsetů pro virtuální realitu odhaluje vlastní koncept metaverse.

Reklama

Metaverse jakožto virtuální prostor považuje několik společností jako budoucnost zábavního průmyslu. Několik z nich plánuje tvorbu vlastního metaverse, často do toho zapojují i virtuální realitu. Nyní se do plánování budoucnosti této technologie zapojil i výrobce headsetů HTC s vizí a konceptem Viverse.

Nové, téměř desetiminutové, video zobrazuje koncept virtuálního prostoru Viverse, který má kombinovat všemožné služby dohromady a celkové fungování HTC popisuje jako otevřený ekosystém. Cher Wang, spoluzakladatelka HTC, ve videu představuje katalog různých služeb, existujících či pouze teoretických, které budou společně koexistovat a přinášet komplexní zážitek.

Jako příklad lze uvést virtuální prostory muzeí či památek, virtuální koncerty, na které si budeme kupovat virtuální vstupenky, firemní schůzky a samozřejmě i možnost zakoupit si NFT. Ve videu se objevuje i Project Proton, který byl poprvé odhalen před dvěma lety jako koncept další generace headsetu pro virtuální realitu. Očividně se na něm stále pracuje, HTC ale použití produktů ve videu zatím nekomentovalo.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama