VRChat zachraňuje životy, podívejte se na zpověď šikanovaného patnáctiletého chlapce
Zajímavosti Článek VRChat zachraňuje životy, podívejte se na zpověď šikanovaného patnáctiletého chlapce

VRChat zachraňuje životy, podívejte se na zpověď šikanovaného patnáctiletého chlapce

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

10. 2. 2019 03:51

Stane se z VRChatu legendární OASIS?

Reklama

Je prokázané, že videohry jsou cesta, jak si ulevit před depresemi a všedními problémy. Ale ve VR době je se posouváme zas o něco dál. S free-to-play aplikací VRChat se lze přiblížit jiným lidem mnohem snadněji. Můžeme se setkávat s lidmi, jako bychom byli vedle nich, což nám dává pocit určitého sblížení, aniž bychom se museli vidět v reálném životě. Stačí si vybrat avatar a nikdo nás nebude soudit dle vzhledu či gest. A proto jej využívají lidé, kteří mají problém se sociálními interakcemi, osobním kontaktem a introverti, jenž se běžně kontaktu s jinými lidmi vyhýbají. Tato aplikace je známá také pro to, že některým lidem s depresemi zachránila život.

Na tomto videu uvidíte patnáctiletého chlapce, který má problémy se šikanou kvůli svému vzhledu a je za VRChat velmi vděčný, protože jej lidé nemohou soudit na základě toho, jak ve skutečnosti vypadá.

Pro použití VRChatu vám stačí výkonný PC, mikrofon a některý z headsetů pro virtuální realitu, jako například HTC Vive či Oculus Rift. Ale VRChat jde používat i bez VR. Ve virtuálním světě aplikace se toho děje mnohem více, než jen povídá, můžete se tam účastnit eventů, kreslit, vzdělávat se či hrát hry. Tak trošku mi to připomíná OASIS z knihy Ready Player One v plenkách. Uvidíme, kam se tento virtuální svět bude vyvíjet dál, ale už nyní je to oblíbené místo k úniku ze šedivých všedních dnů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama