Vydavatel Rune 2 žaluje jeho tvůrce
Zajímavosti Článek Vydavatel Rune 2 žaluje jeho tvůrce

Vydavatel Rune 2 žaluje jeho tvůrce

Radek Raudenský

Radek Raudenský

7. 12. 2019 16:50

Vývojáři totiž přešli pod Bethesdu bez varování.

Reklama

Minulý měsíc jsme se dočkali pokračování Rune s číslovkou 2. Na starosti jej mělo studio Human Head, které ale 13. listopadu, tedy den po vydání, oznámilo, že končí. Překvapivá zpráva pro všechny hráče. Ještě větším překvapením ale bylo to, že vývojáři stále zůstávají spolu jako Roundhouse Studios pod Bethesdou.

Podporu titulu následně převzal vydavatel Ragnarok Game, pro které byla zpráva o převedení studia pod Bethesdu stejně překvapivá, jako pro nás. Vedení tak rychle sestavilo vývojářský tým, který se postará o podporu jak při vydání, tak v rámci post-launch obsahu. Jenže prozatím nemají jak. Podle slov Ragnarok Game totiž vývojáři z Human Head odmítají vydat zdrojový kód a herní assety.

Situace zašla tak daleko, že se vydavatel rozhodl na Human Head Studios, respektive Roundhouse Studios, podat žalobu. V ní tvrdí, že je vývojáři neinformovali o tom, že odejdou pod Bethesdu, zbytečně prodlužovali vývoj hry a k tomu všemu brání v další podpoře. Požadují tak navrácení vlastnictví hry, náhrady za další vývoj hry a také 100 milionů dolarů. Zatím není vůbec jasné, jak celý spor dopadne. Komplikuje ho totiž fakt, že Human Head již neexistuje a Roundhouse je součástí Bethesdy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama