Výherce Grunex Masters Matěj "Nowikk" Krmela: Do turnaje jsme šli komfortně, nemáme v plánu jít pod organizaci
Esport Článek Výherce Grunex Masters Matěj "Nowikk" Krmela: Do turnaje jsme šli komfortně, nemáme v plánu jít pod organizaci

Výherce Grunex Masters Matěj "Nowikk" Krmela: Do turnaje jsme šli komfortně, nemáme v plánu jít pod organizaci

Radek Raudenský

Radek Raudenský

26. 11. 2021 23:49

Nowikk okomentoval Grunex Masters a prozradil i budoucnost týmu VIKÜRVI.

Reklama

Grunex Masters je sice za námi, samozřejmě ale nemůžeme nechat naše výherce bez vyzpovídání. Jako představitele VIKÜRVI jsme si tak vzali kapitána Nowikka, který si na nás našel čas vedle přípravy na PGC. Prozradil nám, jak vlastně vzniklo VIKÜRVI, jak vnímá naší scénu a co bude s týmem do budoucna.


Ahoj Nowikku, hned zkraje strašně gratuluji k vašemu úspěchu na Grunex Masters, kde jste si dost přesvědčivě odnesli první místo. Jak se cítíte?
Ahoj, moc děkujeme! Cítíme se určitě dobře, šli jsme do turnaje komfortně s tím, že si jdeme pro výhru, takže jsme určitě spokojení, jak to dopadlo. Tím ale neříkám, že není prostor ke zlepšení, protože v některých hrách jsme udělali zbytečné chyby které nás ve výsledku stály hodně bodů.
Vaše krasojízda začala už v kvalifikacích a v hlavní fázi, čím to bylo? Dávali jste do toho 100% už od začátku?
Naprosto upřímně jsme do kvalifikací zase tolik nedávali, většinu času jsme nehráli ani v plné sestavě a nastupoval náš pátý hráč Snoop. Párkrát nastoupil i nějaký ten host, kvůli dalším povinnostem, které naši hráči měli, ale do finále jsme už nastoupili v plné sestavě i přes Doublovo zranění a dali do toho těch 100 %!
Po rozpadu EIQ jste složili velice pěkný tým, odkud se všichni znáte?
Tak řekl bych, že se všichni známe navzájem už delší dobu, minimálně já s Pixelem a Doublem. Pixel s Doublem spolu hráli už dávno na začátku kompetetivního pubg. Já hrál s Pixelem víceméně od začátku mého kompetetivního hraní a s Doublem jsem hrál v týmu Entropiq, kde jsme spolu hráli přes rok a snažili se probojovat na Tier 1 scénu. Jediný, s kým jsem se já osobně moc neznal, byl Knorkis, se kterým jsem doted neměl tu čest hrát, ale myslím si že k nám dobře zapadl a sedli jsme si jako hráči i jako lidi a skvěle doplňuje naši sestavu.
Spajkk i Divine řekli, že je vidět zvyšující se úroveň CZ/SK PUBG scény, vnímáš to stejně?
Určitě tady určité zlepšení je, řekl bych že turnaje jsou více vyrovnané, a je tu více týmu, které dokáží zahrát na úrovni. Bohužel většině z nich se daří spíše jen v kvalifikacích a pak v grandfinále, kdy je to nejvíce důležité, většinou vyhoří. Zkrátka nezahrají tak dobře, jako v kvalifikacích. Řekl bych, že po aimové stránce je na tom CZSK scéna hodně vysoko, ale co se mentality a celkového přemýšlení u hry týče, má CZSK scéna ještě stále co zlepšovat.
Jak velký rozdíl byl hrát hlavní fázi a grandfinále?
Tak největší rozdíl byl v tom, že v hlavní fázi člověku bylo jedno jestli je 1. nebo 16. Šlo jen o to postoupit a pak podat co nejlepší výkon v Grandfinále. Tak jsme k tomu i přistupovali, v grandfinále se už ale člověk musel soustředit na co nejlepší výkon a konzistentní hry, aby měl šanci celý turnaj vyhrát, už jen kvůli počtu her v grandfinále se člověk musel více soustředit na konzistentnost.
Měli jste připravené rozdílné strategie?
Žádné strategie jsme připravené neměli, prostě jsme hráli svojí hru, do každé hry dávali maximum a přizpůsobovali jsme se tomu, jak se daná hra vyvíjela a podle toho upravovali náš playstyle.
Dost se na vás dotahovala asi vaše největší konkurence Burgir, jste s klukama za dobře nebo máte mezi sebou spory?
Osobně se sestavou, která odehrála grandfinále Grunex Masters, žádné spory nemám. Naopak mám kluky rád, s Hawkim jsem hrál v týmu Entropiq a i přes náš rozpad si myslím, že jsme spolu stále nějakým způsobem za dobře, ačkoliv se naše cesty rozešly. S Gargim já osobně žádný problém nemám a myslím si, že je to oboustrané. Co se Silerzze týče, myslím, že jsme vcelku dobří kamarádi, vzájemně se podporujeme a jednou za čas si napíšeme a snažíme se povzbudit jeden druhého.
V Grandfinále, respektive v uplně poslední hře GF, to bylo ale docela těsné. Jak tehdy probíhala komunikace? Byli jste nervní, nebo jste na to šli s klidem?
Řekl bych, že zas tak těsné to nebylo. Před poslední hrou byl rozdíl mezi námi a druhým místem nějakých 18 bodů, což je vcelku vysoký počet, do hry jsme šli s klidem a nějak jsme se nenervovali, přeci jen jsme všichni dost zkušení hráči na to, abychom se něčím takovým v danou chvíli nenechali ovlivnit. Sledovali jsme killfeed a ve chvíli, kdy jsme viděli, že Burgir umřeli, tak jsme se mohli radovat. Trošku jsme si zařvali, Pixel probudil Fuzzfaze z vedlejšího pokoje a vyhajpovali jsme našeho killfeed manažéra Snoopa. Hned ale padl call, že ještě není konec a že jdeme vyhrát i poslední hru a odneseme si z turnaje 50% winrate.
No, krásné první místo - co bude dál? Teď nemyslím turnaje, ale budoucnost vašeho týmu. Přejdete pod organizaci?
Tak náš tým je poskládán pouze na CZSK turnaje a nemáme v plánu v této sestavě hrát další turnaje. Budoucnost našeho týmu v tomto ohledu je tedy jistá - focus na MČR a co bude dál se uvidí, pod žádnou organizaci v plánu momentálně jít nemáme. Přestože nějaké nabídky přišly, všechny jsme všechny odmítli, protože alespoň u mě osobně, je jen jediná organizace kterou bych chtěl na CZSK reprezentovat, a tou je Entropiq.
Nowikku, já ti moc děkuji za rozhovor a jestli máš nějaký vzkaz pro fanoušky, sem s ním!
Já taky moc děkuji, a taky bych chtěl moc poděkovat všem našim fanouškům, kteří ať už podporují mě jako hráče, nebo celkově náš tým VIKÜRVI, neskutečně si vážíme vaší podpory a doufáme, že nás budete podporovat dál a my se vám za to pokusíme dál přinášet krásné pubg na czsk turnajích jako doposud! Děkujeme!

To byl nejen náš výherce Nowikk, který si odnesl s dalšími borci první místo z Grunex Masters, ale také tímto zakončujeme celou ligu. Jaká bude budoucnost naší ligy je stále ve hvězdách, rozhodně jí ale není konec. Mezitím se můžete těšit na další, menší PUBG turnaje - my se na vás těšíme zase příště. Děkujeme Vám!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama