Vylepšená verze The Division 2 na next-gen konzole nebude
Gaming Článek Vylepšená verze The Division 2 na next-gen konzole nebude

Vylepšená verze The Division 2 na next-gen konzole nebude

Josef Ventrča

Josef Ventrča

25. 4. 2023 14:37

Populární hra od Ubisoftu upgrade v nejbližší době nedostane.

Reklama

Fanoušci střílečky Tom Clancy's The Division 2 od studia Massive Entertainment, kteří doufali ve verzi určenou pro konzole nové generace, se nejspíš upgradu nedočkají. Vývojáři v nedávném rozhovoru pro server MP1st prozradili, že vydání je nepravděpodobné. 

Tuto myšlenku zpochybnil sám tvůrčí režisér The Division 2 Yannick Banchereau. V odpovědi na otázku ohledně verze The Division 2 vytvořené od základu pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S uvedl, že je nepravděpodobné, že by k tomu došlo. „Jejich plné využití by znamenalo, že hra by již nebyla dostupná na starých generacích,“ vysvětlil Banchereau. Vývojář zdůraznil, že studio učinilo toto rozhodnutí, aby se vyhnulo fragmentaci hráčské základny odříznutím uživatelů používajících starší hardware. Dále dodal, že ještě nejsou připraveni na tuto změnu.

Ačkoli tato zpráva jistě zklame fanoušky doufající ve verzi The Division 2, která plně využije výhod konzolí nové generace, je pochopitelné, že se Massive Entertainment chce vyhnout odcizení velkého procenta hráčské základny tím, že zruší podporu staršího hardwaru. Tvůrci možná také doufají, že se tím vyhnou četným technickým problémům, které by se jistě objevily s vydáním zcela nové verze. Ostatně problémy zaznamenali i při letošním vydání hry na Steamu.

Stále nový obsah

Aktuální vyjádření šéfa vývoje však neznamená, že majitelé nejnovějších řad konzolí mají smůlu. Na svých zařízeních stále mohou využívat vyšší snímkové frekvence a rozlišení ve srovnání se staršími verzemi.

Populární looter shooter navíc koncem minulého měsíce dostal nový obsah po spuštění již 11. sezony. Je vidět, že tvůrci se o The Division 2 stále starají a chtějí si udržet publikum, případně vytvářejí další možnosti, kterými by nalákali zpět bývalé hráče do chaotického Washingtonu D. C., který se vzpamatovává z následků epidemie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama