Výrobce spínačů Cherry vstupuje na český trh s nabídkou klávesnic a myší
Technologie Článek Výrobce spínačů Cherry vstupuje na český trh s nabídkou klávesnic a myší

Výrobce spínačů Cherry vstupuje na český trh s nabídkou klávesnic a myší

David Jiránek

David Jiránek

5. 10. 2020 19:47

K dostání na českém trhu úplně poprvé.

Reklama

Mechanické spínače Cherry jistě nemusíme představovat. Patří totiž mezi ty nejlepší na trhu a pověstná německá kvalita zpracování představuje zlatý standard ve své kategorii. Cherry nově přichází na český trh i s řadou vlastních klávesnic a myší. Celkem 5 modelů u nás bude dostupných úplně poprvé.

Klávesnice s Cherry MX spínači

Klávesnice nabídne výrobce hned tři. Konkrétně modely MX Board 3.0S, MX Board 1.0 TKL a MX Board 8.0. Všechny má spojovat precizní a minimalistické provedení a samozřejmě legendární spínače.

Cherry MX Board 3.0S je svým rozložením zástupcem plnohodnotných klávesnic s numerickou částí a oddělenými šipkami. Výrobce se chlubí hliníkovým tělem a samozřejmě použitými Cherry MX spínači. Klávesnice dále nabídne N-KeyRollover a Anti-Ghosting funkce. Vzhledem k rozměrům se tento model hodí krom hraní i na práci. Klávesnice bude k dispozici v bílé a černé barvě s barevně ladícím odpojitelným kabelem.

MX Board 1.0 TKL zaujme nejvíce hráče kvůli absenci numerického bloku. Cherry vybavilo tento model přizpůsobitelným podsvícením a protiskluzovými nožičkami. Samotné tělo klávesnice je vyvedeno celkem jednoduše a vévodí mu hlavně čisté geometrické linie a tvary. Hrany naštěstí výrobce kvůli pohodlí zaoblil. Bytelná základna jistě potěší náruživé hráče, kteří se rádi účastní LAN akcí nebo své periferie často přenášejí.

Do třetice Cherry nabídne elegantní klávesnici MX Board 8.0. Opět se jedná o kompaktní herní klávesnici, ovšem vzhledově nabádá i k použití v kanceláři. Také zde můžeme počítat s mechanickými spínači Cherry MX, podporou Full-N-Key Rollover a Anti-Ghostingu. Slečny by krom tradiční černé barvy mohla zaujmout i růžová varianta.

Nové herní myši

Méně známým produktem od Cherry jsou myši. Zde lze vidět, že výrobce malinko experimentuje, což rozhodně nemusí být na škodu. Model MC 3.1 patří mezi ty umírněnější. Geometrické křivky rozhodně poukazují na inspiraci u klávesnice Board 1.0 TKL. Myš podporuje až 5 000 DPI a nabídne 6 programovatelných kláves. Samozřejmostí je plné RGB podsvícení. Cherry láká na symetrické provedení vhodné pro leváky i praváky.

Druhou myší, která se k nám dostane, je MX 9620 FPS. Tady Cherry lehce upustilo uzdu fantazii. MC 9620 FPS totiž nabídne několik možností přizpůsobení a až 12 000 DPI. RGB podsvícení doplňuje zářící logo promítané přímo před myš. Celkem na MX 9620 FPS nalezneme 9 programovatelných tlačítek. Už na první pohled má tato myš potenciál ergonomií a specifikacemi konkurovat oblíbeným vrcholným modelům jiných značek.

Zmíněné klávesnice a myši Cherry se dostanou na český trh úplně poprvé. Dostupné budou v nadcházejících týdnech v internetovém obchodě CZC.CZ.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama