Vyšel očekávaný Windows 10 Fall Creators Update
Technologie Článek Vyšel očekávaný Windows 10 Fall Creators Update

Vyšel očekávaný Windows 10 Fall Creators Update

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

22. 10. 2017 18:18

Nová aktualizace pro Windows 10 je tu v plné parádě.

Reklama

Po dlouhých měsících, co byla poprvé oznámena aktualizace Windows 10 Fall Creators Update, je konečně dostupná ke stažení. Souběžně s aktualizací Microsoft uvedl na trh několik brýlí pro virtuální realitu.

Vyšel očekávaný Windows 10 Fall Creators Update

Začněme s aktualizací Fall Creator. Jedná se již o druhou hlavní aktualizaci, kterou Microsoft v letošním roce představil. První z nich byla aktualizace Creator, která byla vydána v dubnu letošního roku. Nynější aktualizace je s největší pravděpodobností poslední aktualizace pro Windows 10 v tomto roce, jelikož Microsoft dříve avizoval, že každoročně uvolní dvě zásadní aktualizace na systém Windows 10. 

Stejně jako předchozí aktualizace je i tato rozšiřována postupně. Takže je klidně možné, že vám žádná aktualizace zatím nevyskočí a bude dostupná až časem. Pokud ji zatím nemáte v nabídce a chtěli byste si jí stáhnout, stačí kliknout sem a poté na tlačítko "Update now".

Společnost Microsoft testovala a upravovala aktualizaci pomocí jejich programu Windows Insiders několik měsíců. Přesto pokud potřebujete funkční operační systém, bez problémů a chyb, doporučil bych vám nechat ostatní dělat pokusná morčata, kdyby náhodou došlo k nějakým neočekávaným problémům. A aktualizaci stáhnout například o měsíc později.

V této aktualizaci není zdaleka tak velké herní zaměření, i když zde byly vylepšeny dvě věci, Mixer a herní režim Windows 10. Díky Mixeru můžete teď přepínat mezi hrami a plochou rychleji než dříve a herní režim Windows 10 přenáší ještě více výkonu do her.

Aktualizace dále přináší novou kalkulačku, která je nyní schopna převádět hodnoty do jiných měn i vylepšení systému, jedna z největších novinek je zcela nový režim smíšené reality, což je název pro spojení virtuální a rozšířené reality.

Vyšel očekávaný Windows 10 Fall Creators Update

Co se týče brýlí pro virtuální realitu, tak jsou zde připraveny brýle od několika partnerů Microsoftu, včetně Aceru ($399), Dellu ($449), HP ($449) a Lenova ($399). Každý z těchto výrobců dodává brýle i s pohybovými ovladači. Prvotřídní brýle Samsung Oddysey ($499) nejsou zatím k dispozici a měli by být uvedeny na trh 6. listopadu. Je to jediná ze skupin, která používá AMOLED místo LCD obrazovky.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama