Výsledky skupinových zápasů Valorant Masters: Které týmy postupují do play-off?
Esport Valorant Článek Výsledky skupinových zápasů Valorant Masters: Které týmy postupují do play-off?

Výsledky skupinových zápasů Valorant Masters: Které týmy postupují do play-off?

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

14. 7. 2022 17:25

Pojďme se podívat, jak rozhodly skupinové zápasy Valorant Masters o zápasech v play-off.

Reklama

Již od 10. července máme šanci sledovat zápasy druhého majoru ve Valorantu v tomto roce. Group Stage ­– první část Valorant Masters v Kodani – máme za sebou, a tak by nebylo na škodu se podívat, jak si jednotlivé týmy vedly. Mezitímco se do play-off automaticky dostaly 4 týmy, které v lokálních Challengers skončily na prvním místě, zbývajících 8 týmů si musí postup do play-off vybojovat ve skupinových zápasech. Týmy byly rozděleny do dvou skupin: skupina A obsahovala týmy OpTic Gaming (NA), Guild Esports (EMEA), LOUD (BR) a KRÜ Esports (LATAM), skupina B pak FunPlus Phoenix (EMEA), XERXIA Esports (APAC), DRX (KR) a NORTHEPTION (JP).

Velmi úspěšně se napříč skupinou A probojoval evropský Guild Esports, který na velice těsných mapách porazil americké vítěze minulých Masters OpTic Gaming 2:0, a poté také KRÜ Esports, a to s výsledkem 2:1, kdy na dvou mapách dokonce došlo k přesčasům. Těmito výhrami se tedy zasloužili o postup do play-off. Je nutno vyzdvihnout výkon trexxe, který v těchto zápasech pro Guild hrál Raze a KAY/O. Z týmu má nejvyšší ACS, konzistentně získával nejvíce killů a také má poměrně velký počet assistů.

Ačkoli se OpTic Gaming dostali do eliminačního bracketu již po první hře, nenechali se rozhodit a následně porazili LOUD se skóre 2:1. Proti KRÜ Esports předvedli bezchybný výkon a se skóre 2:0 se tak kvalifikovali do play-off.

Výsledky skupinových zápasů Valorant Masters: Které týmy postupují do play-off?

Podobně skvělý výkon jako Guild Esports předvedli ve skupině B korejští DRX. V prvním zápasu proti NORTHEPTION vyhráli 2:0 s tím, že na druhé mapě Bind dokonce vyhráli 13:1. V dalším kole se setkali s evropskými FunPlus Phoenix, DRX byli ale přece jen o trochu lepší a vyhráli 2:1, čímž si zajistili místo v play-off.

Tým FunPlus Phoenix sešel s jednou výhrou a jednou prohrou do eliminačního bracketu, kde se postavili proti NORTHEPTION. Tento tým již před začátkem samotných Masters narazil na značné komplikace, když jejich hráč SUYGETSU kvůli problémům s vízem nemohl přijet do Kodaně a odehrát s týmem zápasy. Namísto něj nastoupil SEIDER, který dosti úspěšně zaskočil na roli controllera vzhledem k tomu, že NORTHEPTION nakonec porazili 2:0. V play-off budou hrát druhý zápas, bohužel ale ještě bez SUYGETSU. Budeme jim držet palce, ať se dostanou co nejdál a zahrají si alespoň v původní formaci!

Výsledky skupinových zápasů Valorant Masters: Které týmy postupují do play-off?

Zde se podívejte na highlighty z posledního dne Group Stage:

Na FunPlus Phoenix v play-offu čekají právě FNATIC, výherci evropských Challengers. Před nimi se ale ještě Guild Esports postaví proti asijskému týmu Paper Rex. V třetím zápase se proti sobě postaví latinskoamerický Leviatán a DRX. Čtvrtý zápas pak bude čistě severoamerický – tam si proti sobě zahrají XSET a OpTic Gaming. Týmy, které první zápas prohrají, ještě nemusí zoufat, protože se pouze posunou do nižšího bracketu, odkud ještě budou mít šanci se probojovat do grandfinále.

Výsledky skupinových zápasů Valorant Masters: Které týmy postupují do play-off?

Play-off začíná 14. července, od 22. července se pak hrají finálové zápasy vyššího a nižšího bracketu, a 24. července nás nakonec čeká grandfinále. Právě tyto finálové zápasy mezi 22. a 24. červencem budou odehrány v přítomnosti živého publika, takže pokud se samotné akce neúčastníte, určitě se nezapomeňte naladit na živá vysílání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama