Vývojáři Factoria chtějí proplatit uniklou částku od G2A
Zajímavosti Článek Vývojáři Factoria chtějí proplatit uniklou částku od G2A

Vývojáři Factoria chtějí proplatit uniklou částku od G2A

Radek Raudenský

Radek Raudenský

14. 7. 2019 15:14

G2A slíbilo zaplatit vývojářům desetkrát tolik, co museli zaplatit na chargeback poplatcích.

Reklama

Tvůrci Factoria se taktéž zapojují do kauzy G2A. V jejich posledním blogu pro hráče se kromě zmínek o opravách a změnách vyjadřují i k tomu, že budou po G2A požadovat několik tisíc dolarů.

V poslední době se strhla lavina kritiky na G2A opět kvůli prodávání klíčů přes kradené kreditní karty. Tento problém se týká studia Wube, jenž dostalo za každou staženou transakci od banky další poplatek 20 dolarů. Podle vývojářů tak museli dohromady zaplatit cca 6600 dolarů.

G2A v rámci této kauzy nabídlo vývojářům, že pokud prokážou prodeje kradených klíčů na stránce tohoto tržiště, G2A jim proplatí desetinásobek toho, co museli zaplatit na chargeback poplatcích. Jak už to ale bývá, nebude to tak jednoduché.

G2A jsem minulý týden napsal email o tom jejich článku a slibu, který všem dali, a zatím to moc nevypadá, že by ho chtěli dodržet. Mám seznam všech Steam klíčů, které jsme museli deaktivovat, protože byly zakoupeny přes pochybné zdroje, a G2A se nabídlo, že je prozkoumá. Prozatím to tady končí, zatím mi ani neodpověděli na email, který jsem jim poslal před dvěma dny, kde jsem jim poslal seznam a ptal se na celkový počet klíčů, který prodali.

Tak se k situaci vyjádřil Scott Klonan, jenž zastává stejný přístup, jako ostatní indie vývojáři- pokud si jejich hru nechcete koupit oficiálně, raději si jí stáhněte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama