Vyvrcholení e:LIGY v živých přenosech ČT sport!
Esport FIFA 22 (PS5) Článek Vyvrcholení e:LIGY v živých přenosech ČT sport!

Vyvrcholení e:LIGY v živých přenosech ČT sport!

Nicolas Heller

Nicolas Heller

24. 3. 2021 10:18

Sleduj e:LIGU na ČT sport.

Reklama

Ligová fotbalová asociace dosáhla dohody s Českou televizí, která získala práva na vysílání rozhodující fáze e:LIGY 2020/21. V přímých přenosech ČT sport se tak objeví již semifinálové turnaje a především pak samotné Grandfinále nejprestižnější české esportové soutěže v hraní hry FIFA21, které se uskuteční na začátku dubna.

Druhý ročník jediné oficiální soutěže pod hlavičkou Ligové fotbalové asociace má za sebou kvalifikační fázi a v semifinálových turnajích se během posledního březnového týdne představí celkem 72 gamerů, kteří budou bojovat o účast ve velkém finále. Semifinálové mini turnaje se odehrají vždy v rámci každého týmu e:LIGY ve třech dnech, a to konkrétně 24., 27. a 28. března. 

Česká televize odvysílá všechny tři semifinálové turnaje na svém webu a rovněž na platformě HbbTV přístupné pomocí červeného tlačítka. Stejně tak fanoušci stále více populárního odvětví najdou v nabídce ČT sport i přímé přenosy z finálového turnaje. Vrcholem se stane pátý duben, kdy kanál ČT sport v přímém přenosu od 20.15 odvysílá Grand finále e:LIGY. „Spojení s Českou televizí v rámci projektu e:LIGY vnímám jako potvrzení rostoucího trendu esportu a především zvyšující se atraktivitu našeho projektu. e:LIGA je nejprestižnějším a jediným oficiálním turnajem pod hlavičkou profesionálních fotbalových klubů a Ligové fotbalové asociace. Transakce televizních práv na tuto platformu posouvá celé odvětví zase o kus dále, “ řekl Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace, která je pořadatelem celé e:LIGY.

„Jsem rád, že zájem o projekt, který společně s našimi partnery připravujeme už druhým rokem, má stoupající tendenci. Zapojení všech klubů FORTUNA:LIGY dává e:LIZE unikátnost a především přímé spojení i s fotbalovým prostředím. A o to nám v e:LIZE jde,“ dodal Daniel Hajný.

Klíčový souboj o prvenství v e:LIZE bude o to prestižnější, protože kromě zisku mistrovské trofeje v něm půjde také o zajištění účasti v prestižním mezinárodním seriálu EA FIFA21 Global Series. Většina klubů FORTUNA:LIGY proto nasadila do svých bojů v rámci e:LIGY ty nejlepší hráče.

Kompletní program a vysílací schéma poslední fáze e:LIGY 2020/21

Semifinálové turnaje (všechny živě na ctsport.cz a ve vysílání ČT přes červené tlačítko):

Středa 24.3.

15-17 hod: Jablonec a Ostrava 7-19 hod: Ml. Boleslav a Slovácko 19-21 hod: Sparta a Karviná

Sobota 27.3.

15-17 hod: Teplice a Příbram 17-19 hod: Bohemians a Brno 19-21 hod: Slavia a Opava

Neděle 28.3.

15-17 hod: Liberec a Zlín 17-19 hod: Plzeň a Č. Budějovice 19-21 hod: Pardubice a Olomouc

Grandfinále:

  • Sobota 3.4. – živě na www.ctsport.cz a ve vysílání ČT přes červené tlačítko
    • 14-21 hod: Základní skupiny
  • Neděle 4.4. – živě na www.ctsport.cz a ve vysílání ČT přes červené tlačítko
    • 14-19 hod: Zápasy play-off
  • Pondělí 5.4. – živě na ČT sport
    • od 20:15 hod: Finále e:LIGY 2020/21
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama