Vyvrcholení jarní sezóny Sazka eLEAGUE: Čtvrtfinále začíná už ve čtvrtek!
Esport CS:GO Článek Vyvrcholení jarní sezóny Sazka eLEAGUE: Čtvrtfinále začíná už ve čtvrtek!

Vyvrcholení jarní sezóny Sazka eLEAGUE: Čtvrtfinále začíná už ve čtvrtek!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

15. 6. 2022 14:18

Třídenní akce šesti nejlepších československých týmů započne ve čtvrtek.

Reklama

Třídenní akce šesti nejlepších československých týmů započne ve čtvrtek v podvečer dvěma čtvrtfinálovými zápasy. V 17 hodin se znovu utkají Entropiq Prague s eSubou, stejně jako tomu bylo v poslední kole základní části. Tehdy si leckr a jeho spoluhráči až překvapivě dobře poradili s favorizovaným soupeřem a díky vítězství 2:0 poskočili v tabulce na páté místo. Modrá krev skončila jen o pozici lépe, papírově by mělo dojít k vyrovnanému duelu. Dokáže se ale eSuba zvednout po poslední porážce?

V druhém čtvrtfinále na sebe také narazí soupeři, kteří se střetli před dvěma týdny. Ze zápasu vzešel remízový výsledek poté, co si Cryptova vzala druhou mapu po prodloužení. A nebylo to proti nikomu jinému než nadupaným Enterprise. Ti vypadají po příchodu Bulhara h4rna velice silně a napodruhé si na pochybení dají pozor. Ani sestava ostravské organizace si v průběhu jarního splitu nepočínala špatně a stejně jako Enterprise prohrála jen dvě utkání. Pouhé jedno vítězství a čtyři jednobodové remízy ale znamenaly až 6. místo. Může si nyní Cryptova vyšlápnout na Enterprise a jako poslední kvalifikovaný tým se podívat do semifinále? To budeme sledovat po osmé hodině večerní ve čtvrtek.

Semifinálové duely jsou naplánovány na sobotu. V 17:00 začne první, ve kterém čeká vítěz základní části – celek Sinners. V aktivní sestavě stále figuruje její coach Tomkeejs a rozdíl oproti výsledkům s NEOFRAGEM je samozřejmě velký, zda na Sinners vyzraje lepší z dvojice eSuba a EIQ Prague je však otázkou a půjde o tvrdý oříšek. Následně ve 20:30 vyzve vítěz utkání Enterprise vs. Cryptova Dynamo Eclot, které také bylo nasazeno rovnou do semifinále. Pardubický celek se dlouhodobě jeví jako uchazeč o sesazení Sinners z pomyslného trůnu, na závěr základní části ale ztratil mapu s Dark Tigers, kteří ani nepostoupili mezi šest nejlepších. Co se tehdy odehrálo v hlavách hráčů ECLOTu se říct nedá, podstatné bude, jestli se podobných chyb vyvarují v play-off.

Nedělní finálový den již symbolicky nabídne zápas o třetí místo v 17 hodin a samotné finále nás čeká ve 20:30. Jeho vítěz si odnese 100 000 Kč, poražený o polovinu méně. Stejně jako všechny ostatní zápasy bude streamováno na kanále eLEAGUEcz, a tak využijte příležitosti a přijďte podpořit své oblíbence!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama