[WoT] AMA - diskuze o World of Tanks
Gaming WoT Článek [WoT] AMA - diskuze o World of Tanks

[WoT] AMA - diskuze o World of Tanks

Thundarr

Thundarr

18. 7. 2019 16:30

V poslední době se na různých fórech objevilo několik zajímavých rozhovorů plných informací o WoT.

Reklama

V této části diskuze "Zeptejte se mě cokoliv" odpovídá na otázky Maksym Czuwałow, provozní ředitel World of Tanks, a Andrey Biletsky, kreativní ředitel World of Tanks.

Bude možné zvolit, zda má být daná osobní rezerva spuštěna po určitou dobu nebo na určitý počet bitev? Například, když máme rezervu na 1 hodinu, hráč se může rozhodnout, zda to bude jedna hodina, nebo například 8 bitev.

V současné době to nepůjde. Osobní rezervy jsou založeny na poměrně starém kódu. Tým by se musel trochu pohrabat v kódu hry. Prozatím zůstáváme ve sféře reflexe.

Proč bylo od změn AMX 30B upuštěno, můžeme očekávat nějaké posílení tohoto tanku? Dlouho očekávaný buff ve statistickách nejhoršího středního tanku tieru X byl zrušen a WG mlčí. Chápeme načasování změn v řadě na 430, ale odstoupení od změn 30B je neomluvený krok.

Po přezkoumání předběžných výsledků jsme se rozhodli pro další plány pro AMX 30B. Je to trochu brzy, abych vám o tom dal podrobnosti, odpusťte mi. 

Jsou plány na snížení průbojnosti pro lehké tanky na tieru X?

Na tom stále pracujeme.

Jakékoliv plány pro RHM Panzerwagen?

Momentálně nic konkrétního. Všechny plány jsou zastaveny, dokud nedokážeme zvládnout velké vyvažování prémiové munice.

Jste spokojeni s tím, jak se nyní po změně z patche 1.5 prezentují těžké tanky a Type 5 Heavy.

Pro nás to vypadá dobře. Stále se díváme na obě varianty s troll gunem a s AP municí.

Téma japonských stíhačů tanků. Nějaké plány na takovou linii? Existují kandidáti (např. Ho-Ri) nebo by to byla větev „designu“?

O tom ještě nejsou žádné podrobnosti. Nechceme dát další sliby, pokud jde o data bez jistoty.

Přemýšleli jste někdy o přidání 10,5 cm Chi-Se středního tanku? Informace o tomto tématu jsou velmi omezené, ale vozidlo, které je volně založeno na tomto nejasném projektu, může působit jako těžké vozidlo tieru VIII (něco, co Japonsko ještě nemá).

Upřímně řečeno, nejsme 100% jisti, jestli je to dobrý nápad. Ale my budeme o té myšlence rozhodně uvažovat.

Existují nápady pro jinou japonskou linii? Možná japonské lehké tanky nebo prémiové vozidlo?

Ještě ne. Prozatím pracujeme na jiném stromu. Všechno má svůj čas.

Můžeme očekávat, že bude možné koupit "tokeny" pro jiné tanky než prémiové, aby se z nich stali "tankové ceny"? Například v tom smyslu, že si nevydělají více peněz, ale můžete tam umístit všechny posádky bez sankcí?

Přemýšlíme o tom, ale nemůžu vám dát žádné podrobnosti.

Existují nějaké plány na změnu perků a dovedností posádky?

Ano, pracujeme na tom.

Kolik posádek bude potřebovat nový britský tank Tier X?

Dva: velitel (působí jako zrak a rádiový operátor) a řidič (a nakladač v jednom).

 Plánujete nějaké změny ve stromu vedoucí k E100?

Pokud jde o linii vedoucí k E 100 a Chieftain, obě jsou pozastaveny, dokud nevyzkoušíme nové mechaniky na Sandboxu. Pokud se ukáže, že je to správná cesta a komunita si to bude přát, provedli bychom významné změny ve všech vrstvách a liniích, které to potřebují. Pokud ne, vrátíme se do původního stavu.

Jaké jsou plány na kompenzaci za umístění bitev na serveru NA? Možná stojí za to přidat tam nového náčelníka? Co se týče samotného vozidla, v současné době je mnohem lepší než ty nejsilnější tanky tieru X, které lze vidět v bitvách EU, RU a CW.

Pokud jde o hodnocení bojů na NA serveru (stejně jako v Asii), uvažujeme o kompenzaci a přípravě příští sezóny pro tyto regiony.

Hydro-pneumatické zavěšení na STB-1 je vlastnost, kterou lidé požadovali, a je od vás hezké, že jste ji implementovali. Nicméně, STB-1 se ve hře může jen naklonit dopředu a dozadu, zatímco jeho pravý protějšek může také dělat tyto náklony ze strany na stranu. Neuvažovali jste o implementaci STB-1 s možností naklonění do stran? Byla tato funkce příliš obtížně realizovatelná?

Přidání této možnosti by vedlo k mnoha podivnému chování s automatickým zavěšením. Na druhé straně by použití manuálního přepnutí na druhý režim, jako u švédských TD, vedlo k tomu, že by se tento tank proměnil ve stíhače tanků. Takže jsme ten nápad odmítli.

[WoT] AMA - diskuze o World of Tanks

Bude v budoucnu k dispozici Aufkl.Panther? Ano, možná, nevím?

Možná. 

Jak se chová dělostřelectvo? Mechanika této třídy vozidel je stále špatná, zejména na nižších úrovních. Jak se může nováček vypořádat se stat padderem od LefH? Kromě toho jsem si jist, že M44 má nejvyšší míru vítězství mezi všemi tanky tieru 6 a má nejvyšší DPM, navíc má rozsah na celé mapě a omráčí nepřítele.

Ano, chceme obnovit rovnováhu nízkých úrovní. Podobně jako na jiných tierech. V současné době probíhá na Sandboxu série testů, kde kontrolujeme naše nápady vyvažující prémiovou municí. Pokud se ukáže, že je to dobrý nápad a komunita se mu bude líbit, určitě zavedeme obrovské změny na nízké a střední úrovni.

Jak víme, současná linie britských lehkých tanků byla ohlášena z úrovně VII na úroveň X. Vím, že modelování tanků je drahé, vyžaduje čas a neformálně se stejně říká, že linie začínají na úrovni V +, protože mnoho hráčů jednoduše přeskočí nižší tanky. Britové by mohli snadno vytvořit plnou linii lehkých tanků od úrovně 2 do úrovně 10. Celek by byl historicky přesnější než některé italské nebo polské tanky a vyřešil by problém, že této pobočce chybí některé z nejznámějších a nejmenší masově vyráběných tanků. Lehké tanky. Můj návrh týkající se linie by byl následující:

  • Úroveň 2: Vickers M1937
  • Úroveň 3: Lehký tank Mk.VII Tetrarch
  • Úroveň 4: Lehký tank Mk.VIII Harry Hopkins
  • Úroveň 5: A46 LT
  • Úroveň 6: FV301
  • Úroveň 7: GSR 3301 Setter
  • Úroveň 8: LHMTV
  • Úroveň 9: GSOR3301 AVR FS
  • Úroveň 10: Manticore

Existuje šance, že WG tyto návrhy zváží ještě před implementací této linie? Také by odpovídaly tématu linie s malými rozměry, dobrými dohledy a vynikajícími tvary. Obávám se, že když se vydá původní linie z úrovně VII, šance Tetrarchu nebo Harryho Hopkinsa objevit se ve hře jako britské tanky budou téměř nulové, protože by to bylo minimální pobídka studovat je. Vím, že Tetrarch je již ve hře jako sovětský dárkový tank, ale není to totéž.

Děkujeme, že jste se s námi podělili o svou nabídku. Upřímně řečeno, v této linie není žádná šance na změny je příliš pozdě. Máme však představu, jak vám umožnit přístup k některým vozidlům, která nebyla přidána do běžných stromů. A to platí pro všechny národy, nejen pro Velkou Británii. Chceme to brzy oznámit a doufám, že si fanoušci vojenské historie přijdou na své a bude se vám tato myšlenka líbit stejně, jako se líbí nám.

Kdy bude další maraton na tank?

Hra musí odpočívat po maratonech, které již proběhly. Rádi bychom také nabídli něco úplně jiného pro období návratu do školy. Očekává se, že se maratony vrátí ihned po, nebo ​​na podzim.

Nějaké tipy (nebo orientační hodnota), jaká bude cena tanků za dluhopisy?

Vozidla, která v současné době zvažujeme přidat do obchodu za dluhopisy, mají hodnotu až 20 000. Toto je však téma, které se stále může změnit.

[WoT] AMA - diskuze o World of Tanks

Proč nelze některé starší mapy znovu zadat do aktuální verze hry? Chápu, že mnoho z nich vyžaduje aktualizaci na HD verzi, ale snažit se vytvořit nové mapy, protože ty staré čekají na změnu, zdá se, že je to plýtvání zdroji. Mnozí z nás starých hráčů by chtěli, aby byly starší mapy obnoveny, vyváženy nebo ne. Meta se během posledních 5-6 let hodně změnila a mapy, které byly z nějakého důvodu odstraněny, se pravděpodobně nyní liší.

Děláme to, i když pomalejším tempem, než by se dalo očekávat. Doufáme, že v příštích několika měsících uvidíte, na čem naše oddělení pracují a vytvářejí hodnoty.

Jaký byl váš největší úspěch / přínos k vývoji her za posledních 12 měsíců a proč?

AB: Uložit Vánoce na serveru CIS. První den padla celá infrastruktura asi 20 minut po zahájení akce. Pracoval jsem s týmem asi 40 hodin na nalezení a implementaci řešení. Do 24 hodin vše opět fungovalo a my po dalších 16 hodinách se ujistili, že je vše v pořádku, šli jsme domů.

MC: Nejsem programátor a nejsem u kódování. Ale jsem hrdý na některé z projektů, na nichž můj tým v poslední době tvrdě pracuje. Jedná se dokonce o balíčky Twitch, které si nyní mohou všichni hráči koupit, nebo Black Market, který byl nedávno k dispozici. Určitě to vytvořil náš tým vývojářů, ale nápad pochází od vydavatele.

Díky nové rovnováze prémiové munice, testované na serveru Sandbox, jsem si všiml, že rozmanitost střel je bohužel stále malá. Bude test, ve kterém například Leopard 1 bude mít APCR, HEAT a AP? Pak by se HEAT zastal o nejnižší DMG, ale měl by mít nejmenší RNG v průniku a poškození, APCR by byl stále rychlý, ale měl by více RNG a více DMG, zatímco AP by udělal největší škody, ale měl by také nejvyšší RNG v DMG a penetraci? To by mohlo být provedeno i s národními rysy, kde, stejně jako u AP 121, udělují více škody než na 430U. To je další testovaná koncepce.

AB: Podle mého názoru potřebujeme alespoň 2 po sobě jdoucí pokusy zkontrolovat koncept (jeden pro HE obecně, jeden pro SPG) předtím, než se skutečně dostaneme k výsledkům.

Říká se, že tým vývojářů WG nahlíží na statistiky o použití tanků jiných než prémiových při práci na změnách? Například velký skok hráčů používajících Obj 268 v4 ukázal na zjevnou vychýlenou povahu tohoto tanku v té době. Takže když WG vidí tanky, které se používají jen zřídka, přitahuje to vaši pozornost k těmto tankům, abyste mohli pracovat na rovnováze, nebo jen souhlasíte s tím, že některé tanky jsou obyčejnými štípači stromů?

Samozřejmě. Bohužel, většina z těchto "pickups" se stávají obětí nesprávného přístupu k hraní stroje, spíše než být kandidátem na změnu.

Nedávno byl prezentován ST-II se dvěma oddělenými děly. Můžete nám dát další tipy na další nové herní mechanismy, o kterých se v budoucnu uvažuje?

Ještě ne, studujeme technologické stromy různých národů důkladně, abychom našli něco hezkého. Buďte trpěliví.

[WoT] AMA - diskuze o World of Tanks

Hodnocené bitvy jsou hráči vyzvednuty jinak, hlavně změnou systému hodností. Změna, která byla prezentována těsně před událostí. Nestojí to za to dát hráčům trochu více času, aby si zvykli na nová pravidla a možná i nahlásí možné problémy?

No, stejně jako v poslední instanci hodnocených bitev, některé projekty vypadají mnohem lépe na papíře nebo na simulaci než naživo. Namísto toho, abychom diskutovali o věcech, které neexistují, si myslíme, že by bylo mnohem přínosnější hovořit o něčem reálném, co jsme my, vývojáři a hráči, prožili společně.   Názor komunity na hodnocené bitvy na jaře byl jasný, nyní děláme změny pro příští sezónu, aby vše šlo hladce.

Bude v obchodě k dispozici více skinů pro populární tanky, nebo samolepky, či kamufláže?

Ano, jistě. Nejen s možností nákupu, ale také zdarma.

Nějaké zprávy o personalizaci 3D (ne 3D skiny, jako například z vánočních balíčků, ale možnost přidání pytlů s pískem atd.)?

Jak jsme již zmínili, nyní pracujeme na 3D skinech. Ukázalo se, že plnohodnotná funkčnost 3D přizpůsobení je pro většinu počítačů našich hráčů poměrně zátěž.

Kdy bude WG poslouchat lepší hráče a pochopí, co tanky potřebují změnit? Proč si studio myslí, že 430U nepotřebují nerfy? A to je jen jeden příklad.

 Nejsem si jistý, proč si většina lidí myslí, že vývojáři neplánují změny na 430 U. Změny jsou zpožděny kvůli negativní zpětné vazbě od hráčů. Nejsou zrušeny.   Totéž platí pro AMX 30b.

Po přidání kolových vozidel do francouzské řady lehkých tanků byste někdy uvažovali o přidání polovičních střelných zbraní (s největší pravděpodobností jako nízkoúrovňových)?

Určitě ne ve vašich plánech.

Máme šanci, že uvidíme změny v americké linii stíhačů tanků? Větev je trochu neohrabaná a ne tak jedinečná ve srovnání s větví bez věžiček. Záměrem je, aby téma linie byla konzistentnější a nabídla více jedinečných možností. Důraz je nyní kladen na mobilitu a pronikání. Navrhované změny a výměna vozidel: Level 5: T50 GMC - stíhač tanků, což byl vývoj T42 GMC, předchůdce M18 Hellcatu. Měla 3,7 "dělo, což by byla skvělá volba. Srovnatelný se současným T67, ale s vyrovnanějším oddělením.

  • Úroveň 6: T67 GMC - T67 na vyšší úrovni. To by mohlo dostat nějaké opravy mobilitz, aby lépe využily 76-milimetrové dělo.
  • Úroveň 7: M18 Hellcat - M18 na vyšší úrovni. To by mohlo dostat nějaké opravy mobility, aby byl lépe využit 90-milimetrový kanón.
  • Úroveň 8: M41A1 105 - Návrh z roku 1952 umístit dělo M41A1 s 105 mm T140 ve vnější věži a celou posádku v trupu. To může WG dát šanci experimentovat s věžičkami bez posádky.
  • Úroveň 9: AGS M551 - Na počátku 80. let počítala armáda s lehkými tanky s mocnými protitankovými zbraněmi. Oni vyvinuli systém obrněných zbraní vytvořit tento koncept, který vrcholí v XM8. Jeden z prvních experimentů měl 105 mm M68 dělo na věži Sheridan. Cadillac také vyvinul svůj vlastní tank Stingray určený pro export. Úspěšně testovali věž Stingray na šerifově podvozku. Tento tank by byl velmi mobilní a měl by mít velké dělo.
  • Úroveň 10: Stingray - lehký tank Cadillac nakonec nebude armádou přijat. Ale dobře se prodával na Tchaj-wanu. Toto vozidlo je vyvrcholením celé linie. Rychlá a mobilní, s vysokým průnikem a přesností.

Stingray, AGS M551 a M41A1 105 jsou lehké tanky. Je třeba poznamenat, že M18 Hellcat a T67 byly také testovány jako lehké tanky, než se staly stíhači tanků. General Motors také přispěl k vývoji všech těchto vozidel, s jejich pobočkou v Buicku, kde byly vyrobeny T67 a M18 Hellcat a M41A1, AGS M551 a Stingray z Cadillacu. Tato vozidla nejsou propojena pouze tématicky, ale i historicky. Navíc by to zlepšilo jednu z problematičtějších oblastí hry.

AGS / Stingray je pro nás s POV výzbrojí příliš moderní. Nicméně ani já, ani Max nejsou odborníky v této oblasti vozidel. Dáme vaše návrhy profesionálním vojenským historikům, aby zjistili, co si o tom myslí. Díky!

Existuje nějaká šance přidat tato vozidla po zavedení kol, ale ve třídě TD? Je jich spousta a byly by zajímavým doplňkem hry.

Brzy se to nestane. Musíme se nejprve zabývat všemi odpověďmi týkajícími se kol, jako jsou ty kolem lehkých tanků. Podíváme se také na shromážděná data a jsme v této chvíli spokojeni s výkonem kolových vozidel. V režimu Front Line byly s nimi spojeny některé komplikace. Pokud jde o nová odvětví kolových vozidel, je příliš brzy na něco říct. Nevidíme však potřebu vytvořit novou třídu, protože kolová vozidla hrají na bojišti stejnou roli jako lehké tanky.

Proč je mapa Front Line pouze pro obranu nebo jen útok? Uvažovali jste o jiných typech hry? Objeví se další styly mapy?

Při práci na tomto režimu jsme vyzkoušeli mnoho řešení. To neznamená, že se ve hře nikdy neobjeví žádné nové varianty bojů (např. Symetrické nebo asymetrické).

Mohla by se objevit funkce, ve které bude změněna národnosti členů posádky tak, aby byla přiřazena tankům v různých technologických stromech?

Ne, takové plány neexistují.

Uvidíme změny ve způsobu, jakým je na globální mapě vnímáno technické vítězství / selhání? V současné době, soupeř klan dostane trest, a my můžeme pokračovat v kole, ale akce takového klanu (nebo jeho nedostatek) může stát můj klan potenciálně stovky bodů slávy.

Pokud vím, probíhají práce na změně tohoto systému.

Proč v případě nejnovějších záplat má rychlost snímkování vyšší prioritu než ping? S nejnovějším patchem se můj ping zvýšil z průměrně 110 na 190.

Protože máme vliv na FPS a ne na ping, první závisí na našem herním klientovi. Aby bylo jasné, není to možné při vytváření hry upřednostňovat. Pokud k tomu dojde, oznamte to poskytovateli internetových služeb. Na jeho straně je problém.

Bude Wargaming někdy uvažovat o realizaci obrněných vozidel na vysoké úrovni, jako jsou ta, která jsou v Armored Warfare? Nedávno jsem viděl zajímavou diskusi na toto téma a zdá se, že je to opravdu zajímavý nápad. To by vydláždilo cestu pro vozidla jako FV721 Fox AFV, pokud by byl zájem o přidání takových strojů.

Ne v tuto chvíli - máme určitý technologický limit, který se snažíme udržet. Budeme někdy uvažovat o jeho změně? Kdo ví, nikdy neříkej nikdy.

Co bude dál s kolovými vozidly? V současné době mají lepší výkon ve speciálních režimech (Frontline, Clan Wars) než na „random“.

Většina lidí, kteří hrají kolové vozy, má vyšší herní dovednosti než standardní hráč. Jednou nebo dvakrát v minulosti jsme byli provokováni, abychom zareagovali příliš brzy a pak jsme to hluboce litovali. Tentokrát raději počkáme ještě několik měsíců. Ať tak či onak, lehké kolové tanky jsou pod 24 hodinovým dozorem. Pokud bude potřeba jednat, uděláme to.

 Zůstanou současné lehké tanky nezměněny vzhledem k zjevné změně rolí způsobených kolovými vozidly?

Aspoň do konce práce na prémiové munici nikoli. Správná změna této mechaniky bude mít obrovský dopad na všechny aspekty hry, včetně rozdělení rolí pro kolová vozidla a lehké tanky. Jedním z největších důvodů, proč jsme dokonce začali uvažovat o přidávání kolových vozů, byl předchozí stav hry, kdy role lrhkých tanků začala mnohem více směřovat k středním tankům.

[WoT] AMA - diskuze o World of Tanks

Bude na to mít britský strom lehkých tanků významný vliv?

Samozřejmě, že stav hry rozhodně upřednostňuje kolová vozidla a ruské lehké tanky a všechna ostatní vozidla jsou za nimi. Britské lehké tanky jsou součástí zcela jiného plánu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama