[WoT Blitz] Sváteční obchod
Gaming World of Tanks Blitz Článek [WoT Blitz] Sváteční obchod

[WoT Blitz] Sváteční obchod

Petr Šťastný

Petr Šťastný

22. 12. 2019 18:53

Vánoční a novoroční akce ve WoTB.

Reklama

Přiblížily se svátky a s nimi i nová dlouho očekávaná akce, která si za léta získala na pověsti pod označením Blitz Fair. Toto označení se však již oficiálně nepoužívá, aby nebylo zavádějící oproti podmínkám akce, jenž proběhla prvně v roce 2016.

Akce se opět skládá ze 2 známých částí. Plnění fází ve hře a aukce. Nově tuto stálici doplňuje i online desková hra dostupná přes webový portál hry.

Celá akce běží už od 19. prosince a předměty do hry bude možné získávat až do 9. února. Počínaje 23. prosincem bude navíc na hráče každý den čekat dárek. Stačí se jen připojit.

Sváteční obchod Deva Chrise

…aneb, část s fázemi dostupná v herním klientu. Celkem na hráče čeká 15 na sebe navazujících fází, ze kterých je možné získat kredity, prémiový účet, zlaťáky, vzácné kamufláže a především dva tanky (Pz. V/IV a VK 90.01 (P)) a Sněžítka. Super ceny, jen kdyby šly dokončit bezplatně všechny fáze…

[WoT Blitz] Sváteční obchod

Jak získat odměny?

Za každou vyhranou bitvu s tankem úrovně V a výše dostanete Mandarinku. Pokud to bude vítězství s násobkem na tanku, tak dostanete o jednu Mandarinku více. Za Mandarinky se otvírají bedny (lze je otevřít také pomocí zlaťáků a volných zkušeností). Cena bedny začíná na 10 Mandarinkách, nutno ale podotknout, že s každou zakoupenou bednou cena neúměrně roste. Mezi výhrami z beden můžete najít především Vločky. Ty použijte na dokončení fází akce.

Jak získat Mandarinky?

Hrajte s tankem úrovně V a výše:

  • vyhrajte náhodnou nebo hodnocenou bitvu. Za každé vítězství dostanete 1 Mandarinku.
  • vítězství s násobky zkušeností zdvojnásobují počet Mandarinek za výhru.

Hrajte deskovou hru na oficiálních stránkách. Počet získaných Mandarinek závisí na typu dosáhnutých úspěchů.

Jak získat Vločky?

Otvírejte Bedny na záložce akce pomocí Mandarinek, volných zkušeností nebo zlaťáků.

  • Z bedny za Mandarinky nebo volné zkušenosti získáte 5 – 50 Vloček.
  • Z bedny za zlaťáky získáte 10 – 100 Vloček.

Bedny obsahují také spoustu dalších odměn – legendární i vzácné kamufláže pro různé tanky, posilovače a certifikáty. A pokud budete mít štěstí, z beden za zlaťáky a volné zkušenosti vám může vypadnout Sněžítko.

Co lze získat ze Sněžítka?

Kompenzace za tanky, které už vlastníte - 5 000 za tanky Gravedigger a Tankenstein – 15 000 zlaťáků za T-22 medium, VK 90.01 (P), M60 a AMX 30 B – 7 500 zlaťáků za zbývající tanky.

Sněžítko lze získat mimo bedny také za dokončené fáze 7, 10 a 13.       

Po skončení akce se všechny Mandarinky zkazí a Vločky roztají. Pouze za Sněžítka dostanete náhradu v podobě 5 000 zlaťáků.

Tanky Pz. V/IV a VK 90.01 (P)

Jedná se o německé tanky, které jsou odměnami za dokončení fází v akci. Pro získání Pz. V/IV (prémiový střední tank úrovně V) potřebujete 51 vloček. Tento tank by se dal označit za jediný tank, který můžete 100% získat bez toho, abyste do hry dávali peníze, nebo používali obrovské sumy zlaťáků či volných zkušeností. Druhý úplně nový sběratelský těžký tank X úrovně  – VK 90.01 (P) – se totiž nachází až ve fázi 14. Na její odemčení potřebujete celkem 2 320 vloček. A pokud seženete dalších 1 600 Vloček, budete moci použít i legendární kamufláž Čepel. Šance na získání tanku je však ještě 1% ze Sněžítka, takže bude stačit mít štěstí.

[WoT Blitz] Sváteční obchod

Pokud se shledá, že je VK 90.01 (P) moc silný, je nutné předem počítat s jeho vyvážením a zhoršením některých statistik.

Aukce

Co to je Aukce?

Aukce je jedinečná možnost, jak zakoupit vzácná vozidla ze hry, nejčastěji získatelná dříve z akcí. Nejpodstatnější je, že celkový počet daných vozidel je omezený a jejich cena každý den klesá. Je tedy nutné nakoupit včas, než cena klesne příliš a tanky se vyprodají.

Jak aukce funguje?

Aukce se skládá ze 3 fází, kdy každá trvá přesně jeden týden. V nabídce je 5 tanků, které se po týdnu nahradí další pěticí jiných tanků, bez ohledu na to, zda se předchozí tanky vyprodaly. Tento cyklus se opakuje ještě jednou na konci druhého týdne.

První pětice

Upozornění: následující tanky budou z Aukce odebrány 26. prosince!

{control gallery}

Tanky pro druhou část aukce se dozvíme 26. prosince.

Desková hra

Hra, pojmenovaná jako Novoroční dobrodružství, vás zanese na 2D mapu, na které je ukryto 21 beden a další překvapení. Cílem je nalézt všech 21 ukrytých beden a získat tak unikátní avatar jako odměnu.

Jak funguje mapa?

K hledání beden vám bude pomáhat kompas, který ukazuje směr nejbližší bedny. Mapa totiž není vidět celá, vykresluje se pouze 15 nejbližších políček na každou stranu, a to pouze po jejich prozkoumání. Pokud je nemáte prozkoumaná, zobrazí se pouze nejbližších 6 políček, čímž se považují za prozkoumaná.

Každý den máte v základu možnost procestovat vzdálenost 100 políček. Za jednorázové akce a sbírání beden ale máte možnost získat více nafty a objet více políček. Cestuje se dvojitým kliknutím na políčko, které chcete navštívit.

Jaké odměny lze získat?

Za sebranou bednu vždy dostanete 8 Mandarinek a 10 jednotek nafty a náhodnou odměnu – nejčastěji certifikáty na volné zkušenosti nebo zlaťáky. Dále se na mapě najdete pytle s dárky, které vám okamžitě dají odměnu, většinou naftu, posilovače a kredity. Poslední akcí jsou šestiúhelníky, které značí akci, kterou lze odmítnout. Nemusíte z ní pokaždé získat odměny, naopak vám může ubrat naftu. O vaší štěstěně následně rozhoduje hod kostkou. Z těchto akcí ale častěji odměnu dostanete, než abyste o něco přišli, takže se vyplatí pro je neodmítat.

Hra byla první dny téměř nefunkční, dle oficiálního prohlášení za to mohl neočekávaný zájem o tuto hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama