[WoT] Jak jsem přišel o WoT účet a spoustu peněz
Gaming WoT Článek [WoT] Jak jsem přišel o WoT účet a spoustu peněz

[WoT] Jak jsem přišel o WoT účet a spoustu peněz

Thundarr

Thundarr

3. 3. 2021 11:31

Bohužel i jako ajťák dělám chyby, a nechtěně (nebo z blbosti) uložím údaje o své kreditce v nějaké hře.

Reklama

Vzhledem k tomu, že jsem již několikrát pomáhal s vrácením ukradeného účtu hackery, jsem si nemyslel, že i já se dostanu do tak hloupé situace. Ať už jsem řešil ukradený účet syna ve Fortnite, Minecraftu či Robloxu, nikdy jsem se nesetkal s takovou arogancí, jako u hráčské podpory Wargamingu. A to musím podotknout, že nikde jsem nekomunikoval s Čechem.

Abych vás seznámil s problémem: Byl jsem týden pryč, takže jsem se do hry vůbec nedostal. Když jsem se pak vrátil a pročítal poštu, zjistil jsem, že mi Wargaming gratuluje ke koupi tanku AMX 13 57. Lognu tanky a koukám, že mám tento stroj v garáži. Okamžitě jsem změnil heslo do hry a odstranil kreditní kartu ze hry, která tam byla uložena z dřívějšího nákupu (což je samozřejmě moje chyba, nicméně jsem se nesetkal s tím, že bych něco mohl někde koupit, aniž bych musel zadávat pin, nebo ověřovat platbu v aplikaci).

Okamžitě jsem vytvořil ticket na support Wargamingu s tím, že mi někdo naboural účet a koupil mi tank, který nechci, jestli mi tento tank mohou odebrat a peníze vrátit. Odpověď byla následující:

[WoT] Jak jsem přišel o WoT účet a spoustu peněz

Takže Wargaming vlastně vidí, že na můj účet přistupoval někdo z tramtárie a platbu uskutečnil díky tomu, že mi naboural účet, ale proto, že dotyčný zloděj v tanku jezdil, je použitý, takže mi ho již nemohou odebrat. Zablokují mi účet z bezpečnostních důvodů do doby, než uhradím 739 Kč v goldech, abych vyrovnal dluh který mi na účtu díky hackerovi vznikl. 

Když jsem procházel účet, abych goldy zaplatil, zjistil jsem, že 26.2.2021 jsem nakoupil další věci ve hře celkem za 2000 Kč. Štěstí bylo, že jsem peníze z účtu měl převedeny na jiný účet, takže se lumpovi povedlo utratit "jen" tyto dva tisíce. Snažil jsem se zjistit, zač byly peníze utraceny, bohužel v historii nákupů nemám nic, tak jsem si nechal v bance bloknout platby přes internet, vyměnit pro jistotu kartu a poslat detaily plateb na účet Wargamingu z 26.2.2021. 

Vzhledem k tomu, že mi support Wargamingu odmítl sdělit, co jsem si koupil, jelikož na mém účtu platby nevidí a uzavřeli ticket, abych do něj nemohl psát další otravné dotazy, vytvořil jsem ticket nový. Tam jsem vložil výpisy z účtu s variabilními symboly, aby si platby propojili. Snažil jsem se zjistit, jak věc dořešit, abych se necítil poškozen, abych věděl, co jsem si nakoupil, a mohl dále hrát hru, do které jsem investoval spoustu peněz a času.

[WoT] Jak jsem přišel o WoT účet a spoustu peněz

Odpověď byla opět "profesionální a vstřícná", přesně taková, jak by se tvůrci měli chovat k někomu, kdo hru hraje hodně dlouho.

[WoT] Jak jsem přišel o WoT účet a spoustu peněz

Tento článek jsem se rozhodl napsat hlavně proto, abyste si dali pozor, jestli a kde náhodou neukládáte údaje o kreditní kartě. Já již nějakou dobu používám paypal, bohužel jsem měl kartu uloženou na účtu Wargamingu z dřívější doby. Support tvrdí, že mi byla ukradena karta, a tickety zavírá, aniž by byl ochoten se nějak domluvit. Na svém účtu mám změněné heslo i další údaje, aby se tam hackaři dostat již nemohli, bohužel účet mám blokovaný. Silně doporučuji aktivovat si dvoufázové ověřování. Přišel jsem o účet, protože z principu nechci platit tank který jsem si dříve koupil s maskovací sadou AMX 13 57 GF. 

Firmy jako Epic games a Microsoft nezavíraly tickety, aby se vyhnuly řešení problému, ale snažily se vždy pomoci. Zde jsem se setkal bohužel pouze a jen s arogancí.

[WoT] Jak jsem přišel o WoT účet a spoustu peněz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama