[WoT] Jak vypadá tier IX britský lehký tank?
Gaming WoT Článek [WoT] Jak vypadá tier IX britský lehký tank?

[WoT] Jak vypadá tier IX britský lehký tank?

Thundarr

Thundarr

9. 7. 2019 15:04

Britské lehké tanky jsou za dveřmi a my se nemůžeme dočkat až budou kompletně odhaleny.

Reklama

Na supertestu se prohání úžasné vozidlo britského národa. Jedná se o nový britský tank devátého tieru. Tento stroj se jmenuje GSOR3301 AVR FS. Nějaké informace jsme již přinesli dříve, nyní vám doplníme několik dalších postřehů. Jistě jste si všimli že je tento stroj až nápadně podobný německému lehkému tanku HWK. Spousta britských lehkých tanků je podobná již nějakým strojům ve hře. Bohužel se jim podobá i hratelnost což mne asi nejvíce mrzí. Pokud se občas objeví ve hře nějaký prémiový tank, který je podobný strojům jiného národa, má za sebou nějaký příběh, dá se to pochopit, ale proč převlékat tanky do jiných barev a měnit na nich jen drobné detaily. Možná to je historicky správně, hodí se to ale do hry? 

GSOR3301 AVR FS je typickým představitelem své linie, se všemi zvláštnostmi britských lehkých tanků, jako je malá velikost a dobrá maskovací schopnost. Pokud jde o palebnou sílu, má v nejvyšší konfiguraci 90mm dělo, které se vám bude velice líbit. Důvody jsou jednoduché:

  • Má 232mm průbojnost na standardní munici a 254 na munici APCR, což je rozhodně zajímavé na lehký tank.
  • Má velmi dobrou stabilizaci děla pokud je vozidlo v klidu
  • Rozptyl na 100m je pouze 0,36
  • Doba zamíření je pouze 1,9 sekundy.

Profesionálové z Wargamingu by se však neměli snažit za každou cenu tanky vyvažovat určitými nevýhodami vyplývajícími z potřeby vyvážit vozidlo. Například rychlost střelby (6,32 projektilů za minutu) a průměrnou stabilizaci v pohybu, které jsou slabší. Navíc, pancíř tohoto tanku může být popsán různými slovy, ale slovo silný mezi nimi nebude. I když na druhou stranu, co můžeme čekat od lehkého tanku? Pancíř by to asi být neměl. GSOR má 1250 HP a tři členy posádky.

[WoT] Jak vypadá tier IX britský lehký tank?

[WoT] Jak vypadá tier IX britský lehký tank?

Stejně jako jeho nástupce na úrovni X, je toto vozidlo nejvhodnější jako pasivní průzkumník a střelecká podpora, protože má vše, co potřebujete k zastání těchto rolí, malý rozměr, dohled 390 m a velký specifický výkon (37,2 KM / t). GSOR může rychle změnit pozici na bojišti a objevit se tam, kde potřebujete využít jeho palebnou sílu nebo rychlý průzkum bojiště. I když názory na tyto stroje mohou být různé, myslím si že prozatím tyto tanky vypadají rozhodně zábavně a to je hlavní. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama