[WoT] M41D není Buldok jako Buldok
Gaming WoT Článek [WoT] M41D není Buldok jako Buldok

[WoT] M41D není Buldok jako Buldok

Thundarr

Thundarr

12. 2. 2019 16:29

V prodeji se objevil dlouho očekávaný lehký tank M41D, jistě již víte, že je to nová varianta amerického Buldoka. Chcete vědět více?

Reklama

Wargaming do hry přidal již zmiňovaný lehký prémiový tank na osmém tieru. Další dosti diskutovatelný krok. Proč? Jednoduše proto, že jsou do hry přidávány tanky s lehkou modifikací, které již ve hře jsou. Je to potřeba, nebo to je jen krok jak vydělat další peníze?

[WoT] M41D není Buldok jako Buldok

Samozřejmě, že jde o M41D, čínskou verzi amerického "M41 Walker buldok". Můžete se zeptat, kde je vlastně logika? Chcete házet tank jednoho národa, jako novinku jiného národa po menších úpravách? Nevím, podle mého názoru je jen ždímání peněz.

Co to s tím M41D vlastně je, jak se hraje oproti základní verzi Buldoka M41? Obecně se M41D liší hlavně dělem. Má nové 76mm čínské dělo. Toto dělo bylo pravděpodobně jedinou modifikací zavedenou Číňany na tomto vozidle po jeho přijetí do výzbroje armády. Co je důležité, dělo je opravdu hezké. Má dobrou penetraci 192mm a velmi dobrou prémiovou penetraci, která je navýšena na 228mm (je třeba poznamenat, že se zde WG rozhodl pro buff, protože na supertestu v říjnu 2018 to bylo jen 210 mm).

Rozhodně jde o posílení tohoto stroje proti opancéřovaným protivníkům, jako jsou například sovětské Defendery. Proto i když čelíme silně opancéřovanému oponentovi, nebudeme mít pocit úplné bezmocnosti. M41D je rychlý jako vítr a otáčí se stejně rychle jako sliby Wargamingu. Musím říci, že tento tank předčí i své původní kopie. Má velkou maximální rychlost, dobrý poměr hmotností k síle motoru, nízkou odolnost proti terénu a jeho široká silueta mu dává fantastickou stabilitu, dokonce, i kdyby jste tento tank chtěli obrátit na bok, nepovede se vám to. I když oproti původní M41 není tak rychlý, nevadí to.

[WoT] M41D není Buldok jako Buldok

Takže máme zde dvě vážné plus, dobrou mobilitu a a palebnou sílu na lehké tanky osmého tieru. Zdá se, že to WarGaming plánuje vyvážit tím, že dá tomuto tanku špatný dohled, původně 370 metrů. Výsledky supertestu však musely být zničující a vypadalo to, že tank potřebuje buff. Aktuální rozmezí dohledu je 390 metrů. Je to dobrá hodnota a nevyžaduje, abychom používali dalekohledy pro zvětšení rozsahu. Kamufláž je kvůli silnějšímu kanónu o něco horší, jsou to však jen drobnosti ve srovnání s americkou verzí vozidla, o které již nebude zájem. Takže na účtu M41D už máme několik plusů. Velké dělo, skvělá mobilita, dobrý dohled, dobrá kamufláž. Co vlastně je vyvažovací faktor? Dobrá otázka. Samozřejmě je to pancíř, to ale moc překvapení není. Opravdu se divím, co řídilo návrháře tohoto tanku, že se v roce 1949 rozhodli postavit vozidlo, jehož čelní pancíř mohly prostřelit i sovětské PT-pušky typu PTRS od počátku druhé světové války. Nicméně postavili to, co postavili, a začalo se to používat.

Druhá nevýhoda je podle mého názoru velká silueta tanku. Ta nemusí být u lehkých tanků žádoucí. Musíte být opatrní, je obtížné používat terénní nerovnosti, protože jsou často příliš malé, aby zakryly celou siluetu vozidla. A i kdyby nám nepřátelé okamžitě vykoukli, budou vás stejně detekovat. Rozhodně zajímavý stroj, nicméně je rozhodně k zamyšlení, jestli je přidávání identických tanků různým národům jen s vyměněným dělem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama