[WoT] Otázky kolem kolových vozidel
Gaming WoT Článek [WoT] Otázky kolem kolových vozidel

[WoT] Otázky kolem kolových vozidel

Thundarr

Thundarr

18. 11. 2018 12:52

Jako raketa se blíží doba, kdy se ve World of Tanks objeví kolová vozidla. Je vám něco nejasné? Máme odpovědi.

Reklama

Přečtěte si odpovědi vývojáře WoT, které se objevily během vysílání ruského rádioa Wargaming FM v programu ze dne 16.11.2018. Otázky se týkají hlavně kolových vozidel, odpovídají na ně Alexei "Inaki" Ilin (manažer World of Tanks) a Yuri "Yurko" Filippowski (vedoucí oddělení balancování WoT).

Řada francouzských kolových tanků ve WoT bude začínat na šesté úrovni. Rozvětvení linky na jeden z kolových strojů začne ze stroje AMX ELC bis. Tímto způsobem vývojáři potvrdili předpoklady, které jsme již viděli.

[WoT] Otázky kolem kolových vozidel

Dočkali jsme se oficiálního potvrzení informací, takže kdo po našem článku začal sbírat zkušenosti na ELC, udělal dobře! Tank bude potřebovat zhruba 30 - 35 tisíc, abyste mohli vyzkoumat první kolové vozidlo.

Několik faktů

  • Celkově bude v linii 5 strojů a jedno prémiové vozidlo.
  • Kolová vozidla nebudou novou, samostatnou třídou, všechny jsou klasifikovány jako lehké tanky a MM bude mít za úkol ukládat je do hry jako lehké tanky. Matchmaking pravděpodobně nebude pro kolové tanky dělat výjimky. Vznikne pravidlo, kdy v případě, že bitva bude obsahovat 2 kolové vozy, bude se podle toho snažit uspořádat tanky i v nepřátelském týmu.
  • Prvním představeným vozidlem je Panhard EBR 75, je to prémiový stroj osmého tieru, o tom jsme se dozvěděli z dřívějších informací a videí. To je dobře známý a populární stroj, na jeho základě byly vytvořeny i některé další tanky z linie.
  • Panhard EBR 90 s 90mm kanónem se objeví na devátém tieru (90 mm dělo bude topová konfigurace). Panhard EBR 105 vstoupí do hry na tieru X. Všechny stroje této řady existovaly i ve skutečnosti, ve hře byly vytvořeny jejich funkční kopie.

Stroj, který ovšem není zcela historický, je Panhard EBR 105. Neexistovala žádná verze s kanónem o kalibru 105 mm, kterou ve WG vytvořili sami na základě dokumentace plánované modernizace. Snažili se zajistit, aby vše bylo v souladu s inženýrským projektem a aby byla zachována historická podstata vozidla. Pokud by byl Panhard EBR 105 vyroben, vypadal by stejně.

  • Z pohledu hry chceme získat představu o tom, co hráči skutečně chtějí hrát (mluvíme o nejlepších vozidlech). Není snadné vytvořit a zadat historický stroj, který lze vidět například na Jagdpanzerovi na osmém tieru, který postrádal sílu se 105 mm kanónem. Dlouho se vývojáři nemohli rozhodnout, co by mohlo být umístěno na EBR 105, nebylo to rozhodnutí "za jednu noc". Z pohledu hratelnosti a konkurenceschopnosti strojů vypadá topový 105 mm kanón opravdu zajímavě, jako král kolové linie snad nezklame.
  • Tier VI: zde získáte 4-kola, 2 nápravy na vozidle Panhard 60. Vozidlo nebude mít jedinečné mechaniky, ale pouze speciální funkci zamíření, která umožní vozidlu automaticky zaměřit nepřítele pouhým kliknutím v blízkosti cíle. Rozhodli se tak, aby hráči mohli bez problémů přejít z klasických LT na nové mechaniky.
  • Tier VII: Hotchkiss EBR. Na této vrstvě přibude nová funkce - "sprint" *, další režimy ale nebudou.

* "Sprint" - vozidlo stojí na brzdě, motor postupně zvyšuje otáčky a stroj se po uvolnění brzdy okamžitě rozjede. Musíte mít na paměti, že tato akce poškodí motor. Pravděpodobně 2-3 "přestávky" způsobí, že se motor dostane do "žlutého" stavu. Hra bude upozorňovat na tuto situaci.

[WoT] Otázky kolem kolových vozidel

  • Pokud je jedno kolo poškozeno, vozidlo se bude dále pohybovat. Nezastaví se na místě, ale ovlivní to vlastnosti mobility, sníží rychlost pohybu a manévrovatelnost, dále poškození každého kola v závislosti na tom, jakou funkci vykoná, způsobí zhoršení tohoto parametru, např. poškození hnacího kola sníží rychlost.
  • Pohon vozidel bude na všech kolech.
  • Zavěšení kol je nová fyzika, pohybový model byl vytvořen od začátku.
  • VIII: Dlouho hledali kandidáta na tuto pozici, nakonec vybrali tříosý, 6ti kolový stroj AML Lynx.

[WoT] Otázky kolem kolových vozidel

Stojí za zmínku, že čím více kol, tím lépe. Je lepší držet se na zemi, vozidlo je stabilnější a lépe ovladatelné. Kromě toho budou existovat dva režimy pohybu, terénní režim a městský režim, dále nová mechanika pro přepínání mezi těmito režimy. Spouštění centrální nápravy na 3 (a více) nápravových vozidlech bude k dispozici pod tlačítkem X. Velmi podobné ovládání jako mají švédské stíhače tanků. Když se stroj pohybuje, nebude možné použít přepnutí režimu. Režimy:

  • Stroj je stále docela manévrovatelný, ale je pomalejší asi 60-70 km / h. Je to městský režim, vhodný pro mapy s malým množstvím středních a měkkých terénů.
  • Vyšší rychlost, ale menší manévrovatelnost. to je zase sportovní/terénní režim.
  • Jak a kde budete používat tyto režimy závisí pouze na vás. Můžete s nimi bojovat po celou bitvu nebo je změnit v závislosti na vašich potřebách a taktice.
  • Na tieru IX - X: Bude Panhard EBR se 4 nápravami.
  • Nejhorší na těchto strojích je rotace na místě. Takováto volba vůbec neexistuje, protože vozidlo jede na křivce. A na to si musí hráči zvyknout.
  • "Magnetic Autoceling" - budou fungovat odlišně v různých vzdálenostech a tierech.
  • Výzkumem kolových vozidel bude stejně nákladný jako u kterékoli jiné linie. Pro všechny stroje to bude celkem cca 700k ZK.
  • Mezi vozidly jiných národů máme také mnoho kandidátů na "kola v Minsku". Dokonce bychom řekli, že pro každý národ ve hře může být takový strom shromážděn. Pro tuto chvíli však představíme jen francouzské vozy. Uvidíme, jak bude vše fungovat a jak budou tyto stroje oblíbené.
  • V aktualizaci, ve které se objeví kolová vozidla, deaktivujeme všechny oblasti, které nejsou určeny pro hru.
  • První velké testy pro všechny hráče se uskuteční v rámci soutěže Supertestu v příštím roce. Prozatím je testujeme sami, snažíme se upřesnit detaily a maximálně udržet kvalitu hry. Jsme v neustálém kontaktu s hráči, rozumíme rizikům spojeným s novými stroji.
  • A ještě jedna věc, stroj, který bude mít mechaniky automatického označování cíle, bude navíc vybaven označením cíle speciálními značkami viditelné pouze pro hráče, který používá mechaniku. Kromě pohodlí a čitelnosti bojiště se nic nezmění.

[WoT] Otázky kolem kolových vozidel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama