[WoT] Rebalanc kolových vozidel
Gaming WoT Článek [WoT] Rebalanc kolových vozidel

[WoT] Rebalanc kolových vozidel

Thundarr

Thundarr

26. 6. 2020 14:02

Wargaming na supertestu zkouší změny kolových vozidel nejvyšších tierů.

Reklama

Během rozhovoru s vývojáři bylo oznámeno, že se pracuje na vyvažování kolových vozidel. Dnes chceme mluvit o plánovaných změnách.

Popis problému Jedním z klíčových problémů pro většinu hráčů je to, že kolová vozidla jsou schopna přežít příliš dlouho během aktivní detekce i přes těžkou nepřátelskou palbu. Je to dáno jejich kompaktní velikostí, vysokou mobilitou a dynamikou. Dalším problémem je to, že kolová vozidla je téměř nemožná imobilizovat, protože se nezastaví, když je jejich zavěšení poškozeno. Místo toho jen trochu zpomalí. Dopad poškozených kol na dynamiku vozidla je relativně nízký. Aby byl účinek patrný, je třeba některá kola poškodit.

To vytváří situace, ve kterých může být hráč, aby účinně řídil kolové vozidlo, nucen se plně soustředit na jediný cíl na úkor ignorování jiných aspektů bitvy nebo opuštění jiných misí. Malé okno, které způsobí poškození, obtížnost přesného střelby a další náhodné faktory činí zničení kolového vozidla skutečným výkonem. Pokud předpokládáme, že protivník je velmi zkušený hráč, který je schopen maximalizovat všechny výhody kolového vozidla, je boj proti tomuto typu vozidla velmi obtížný.

Aby vyvážili kolová vozidla a zkrátili jejich životnost, chce Wargaming provést následující změny:

  • Zvyšte účinek poškození podvozku a změňte chování vozidla a zpomalte jej
  • Mírně snižte vlastnosti spojené s palebnou silou a mobilitou

Seřízení mechaniky

Chceme přistupovat k výše popsaným problémům ze dvou stran. Nejprve představíme změny v mechanice poškození kol. Dříve poškozené kolo ovlivňovalo pouze dynamiku, nikoli aktuální rychlost vozidla. Pokud jste se neustále pohybovali bez ztráty rychlosti, poškozená kola významně neovlivnily chování vozidla. Pokud však zpomalíte (např. Při rychlém zatáčení), poškozená kola by způsobila snížení dynamiky, což ztěžuje další zvyšování rychlosti.

Chceme vyzkoušet přizpůsobení této mechaniky. Nyní, pokud jsou kola poškozena, dynamika i rychlost vozidla znatelně poklesnou. Poškození hnacího kola sníží celkovou sílu vozidla a poškození zatíženého kola ovlivní rychlost. Vzhledem k tomu, že téměř všechna kolová vozidla ve hře mají pohon všech kol, poškození jakéhokoli z nich ovlivní dynamiku. Rychlost vozidla se však snižuje pouze tehdy, když se poškozená kola dotknou země.

A co víc, poškození prvního kola bude mít největší dopad na rychlost a dynamiku vozidla. S každým následným poškozeným kolem se celkový efekt zvýší, ale méně dramaticky.

Video

Jednoduchý příklad: Panhard EBR 105 jede rychlostí 95 km / h. Po poškození prvního kola rychle ztratí rychlost na 68 km / h. Pokud je jiné kolo poškozeno, rychlost klesne na 52 km / h. Vozidlo tak bude zranitelnější, což sníží jeho šance na přežití pod těžkou nepřátelskou palbou.  

Vyladění technických charakteristik Druhým aspektem změn zavedených u kolových vozidel bude opětovné vyvážení jejich technických vlastností. Chtějí mírně snížit provozní parametry děla, stejně jako zrychlení a maximální rychlost některých vozidel.

Cílem je zachovat odlišný styl kolových vozidel, aniž by se změnila na stejnou větev jako ta, která patří do lehkých tanků na pásech. Očekáváme, že mírné snížení technických charakteristik v kombinaci se změnou mechaniky kol bude mít dostatečný účinek na snížení bojového výkonu těchto vozidel.

Níže naleznete seznam změn. Upozorňujeme, že uvedené změny nejsou konečné.

Panhard EBR 105:

  • Disperze během pohybu: 0,06 -> 0,08
  • Disperze během rotace korby: 0,06 -> 0,08
  • Disperze během rotace věže: 0,03 -> 0,04
  • Zaměření: 1,2 -> 1,4
  • Maximální dohled: 350 -> 340
  • Výkon motoru: 750 -> 720
  • Maximální rychlost v rychlém režimu: 95 -> 91
  • Rychlost vzad v rychlém režimu: 70 -> 65
  • Pravděpodobnost zapálení motoru: 0,1 -> 0,15

Panhard EBR 90:

  • Rychlost vpřed v rychlém režimu: 85 -> 83
  • Rychlost vzad v rychlém režimu: 85 -> 83
  • Výkon motoru (maximální): 580 -> 560

Souhrn

Věříme, že výše uvedené změny ovlivní celkový výkon kolových vozidel v bitvách. Role vozidel se nezměnily. Zůstanou účinné při aktivní detekci, ale způsobí menší poškození (zejména z dálky). Ztratí také část své maximální rychlosti a dynamiky. V těchto vozidlech budete muset hrát rozumněji a důsledky poškození budou ve srovnání se současným stavem závažnější.

Pamatujte, že se jedná pouze o první testovací iteraci plánovaných změn. Nezapomeňte také, že všechny výše uvedené změny nejsou konečné. Těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama