[WoT] Sandbox: shrnutí první iterace testů
Gaming WoT Článek [WoT] Sandbox: shrnutí první iterace testů

[WoT] Sandbox: shrnutí první iterace testů

Thundarr

Thundarr

25. 10. 2019 17:39

25.10. se objevila na sandboxu malá aktualizace, my pro vás máme informace o tom, co během ní přibylo.

Reklama

25. října byla vydána malá aktualizace pro server Sandbox. V předchozím období jsme shromažďovali data HE shell při různých nastaveních účinnosti, od velmi vysokých po minimální. Dnes uvolňujeme náplast, ve které budeme testovat mechaniku s průměrnými hodnotami poškození v porovnání s těmi z předchozích testovacích iterací.

[WoT] Sandbox: shrnutí první iterace testů

Co nového se zde objevilo?

Dnes pokračujeme v testování nové mechaniky s aktualizovanou mechanikou poškození a zároveň snižujeme množství poškození způsobeného na HE munici.

Co přesně bude změněno:

  • Po první iteraci byla škoda zvýšena o 75%. Pancíře byly v takovém nastavení příliš účinné. Proto bude ve srovnání s první iterací větší poškození, ale o 40%.
  • Poškození rázovou vlnou bude asi o 20% menší ve srovnání s druhou iterací testu.
  • Snížilo se poškození způsobené roztříštěním brnění. V současné iteraci budou tyto škody menší o přibližně 30-35%
  • Snížilo se poškození v zóně ničení. Při současné iteraci bude faktor poškození na okraji zóny destrukce 0,2 (0,1 v první a 0,5 v druhé iteraci). Kromě toho se změní hodnota snížení poškození v závislosti na vzdálenosti od místa výbuchu, snížení poškození bude rovnoměrnější, s ohledem na nové maximální hodnoty poškození.
  • Aby se zlepšil sběr čistě statistických dat, odstraní Wargaming vylepšené HE granáty z amerických lehkých tanků a japonských těžkých tanků. TOTO NENÍ REALIZAČNÍ PRVEK, tyto střely odstraněny nebudou, je to jen o stanovení účinnosti standardních HE střel v testu. Teprve poté na základě nastavení se naplánují změny ve vylepšených HE střel.
  • Během testování byly vylepšené HE střely těchto vozidel používány příliš často, shromažďovaly se data o jejich účinnosti, takže nyní je čas sbírat pouze standardní údaje o střelách, aby byly získány kompletní sady dat.

Proč se mění hodnota poškození za výstřel?

Stále hledáme optimální hodnotu poškození způsobeného HE municí ve srovnání s jinými typy střeliva, jejich účinnost v závislosti na situaci v bitvě a rozsah jejich použití v bitvách. V první části jsme použili střely s výrazně sníženou účinností a ve druhé části testu se zvýšenou účinností. To způsobilo jejich významně zvýšené použití v bitvách a myslíme si, že to mělo za následek jejich nadměrnou účinnost během druhé iterace: jejich poškození jsme rozpoznali jako mezní hodnotu a nebudeme testovat verze s ještě větším poškozením. V současné době pracujeme na nalezení zlatého průměru mezi hodnotami z obou testovacích iterací.

A co změny v mechanice poškození?

Změny v mechanice jsou klíčové a mají dopad stejně významný jako změna hodnoty poškození na výstřel: díky nim opravujeme mechanismus způsobující poškození HE nábojů pro vozidla s různým pancířem. Změna poškození způsobená šrapnelem v zóně výbuchu bude mít dopad na všechna vozidla, ale zejména na špatně pancéřovaná vozidla. Mechanika odstraňování poškození pancéřovými čipy ovlivní také všechna vozidla, ale bude mít největší dopad na středně a těžce obrněná vozidla. Změny v distribuci poškození v zóně destrukce spolu se zavedením nového nastavení způsobí poškození externích modulů v zóně nejblíže k explozi střely. Tím se sníží počet zásahů ve věži vozidla, které zničily jeho pancíř.

Co jsme se během testů naučili?

Díky vašim názorům a shromážděným datům jsme zjistili, že mechanika funguje bez technických problémů: objevili jsme a odstranili řadu chyb. V současné době jsou výsledky vystřelených střel HE předvídatelnější, totéž platí i pro střelbu na slabá místa vozidla. Hráči mají lepší představu o přibližném množství poškození, které mohou způsobit střelbou v určitém bodě, a tato částka bude předvídatelně větší, když narazí na citlivé body vozidla. To také znamená, že musíme najít optimální hodnoty pro střely HE. Vaše zpětná vazba navíc potvrdila skutečnost, že některá vozidla, která se kvůli své specifičnosti spoléhají na použití HE střel, jsou pro hráče velmi důležitá. Bereme to v úvahu v našich plánech dalšího vývoje s přihlédnutím k samostatným a individuálním změnám těchto vozidel.

Co bude dál?

Nabízíme přístup k testům v Sandboxu pro všechny hráče. Testy budou pokračovat a v blízké budoucnosti budeme i nadále shromažďovat data a testovat následné změny v nastavení střel HE a mechaniku poškození. Každá změna přiblíží HE střely blíže jejich konečným hodnotám. V důsledku toho se hraní s těmito střelami začne postupně podobat tomu, co očekáváme na herním serveru. Vaše názory na toto nastavení jsou obzvláště zajímavé.

Shromážděním dat a vašich názorů na změny bude Wargaming moci učinit další krok k našemu cíli, kterým je kompletně přepracovat mechaniku HE střel. Názory hráčů jsou klíčovým prvkem při rozhodování o budoucích změnách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama