[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje
Gaming WoT Článek [WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Thundarr

Thundarr

15. 10. 2019 04:40

Máme pro vás přepis posledního deníku vývojářů.

Reklama

Během září na WG Fest Wargaming oznámil zavedení nové mechaniky, vozidla se dvěma děly. Brzy poté se první prémiové vozidlo objevilo na supertestu. Během několika týdnů testovací vozidlo bojovalo na interním serveru v mnoha bitvách. Během zkoušek změnili ve Wargamingu fungování a parametry mechaniky. Nyní se organicky hodí do bitevního systému World of Tanks, ale to není konec celé práce. Další krok, tj. testování konkrétních vozidel s touto mechanikou, je velmi důležitý.

V této fázi by chtěl Wargaming do hry přidat 4 vozidla. Jedno z nich, Objekt 703 verze II, sloužil jako zkušební vozidlo. Po úspěšném testování může být přidán do hry jako prémiové vozidlo úrovně VIII.

Pojďme se podívat na ostatní vozidla.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Shromáždili mnoho informací o tomto tématu. Konzultanti Wargamingu pečlivě prohlíželi dostupná data a plány. Některé části sovětských vozidel ve výrobě a prototypy byly použity k vytvoření modelů vozidel se dvěma děly ve hře. Specialisté vytvořili podrobná technická řešení na základě skutečných plánů.

Instalace dvojitého děla vždy ovlivňovala šířku vozidel a délku korby a věže. Zvyšování počtu posádky a množství munice vedlo k větším rozměrům věže. Někdy bylo nutné rozšířit průměr ložiskového kroužku věže, který ovlivnil šířku korby. Vozidla byla těžší. Bylo také nutné rozšířit kontaktní plochu se zemí, aby se udržela schopnost překonávat různé terény, což dále prodlužovalo trup. Kromě toho byly zapotřebí výkonnější dieselové motory. I tak se mnoho součástí vozidla nelišilo od jejich protějšků s jednou zbraní.

Práce na nových modelech spočívala ve vyzkoušení různých částí. Některé byly úplně nové a jiné pocházely ze starých strojů. To znamená, že kdyby byla tato vozidla vytvořena, vypadala by přesně jako ta co si Wargaming připravil.

Větev začíná těžkým tankem IS-2 verze II. Jak můžete vidět podle názvu, jedná se o vylepšenou verzi slavného IS, ale přechod začne u KV-3, protože některé části tohoto vozidla se do této větve lépe hodí.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Na úrovni VIII, je v plánu otestovat 2 varianty zbraní vysoké úrovně. První z nich je 100 mm a ve Wargamingu se chtěli soustředit ne na jeho alfu, ale na to, aby je osadili do nové mechaniky. Doba přípravy střely bude kratší a po dvojnásobném výstřelu se děla uzamknou na kratší dobu.

V případě 122 mm děla se zaměří na poškození za výstřel, ale nová mechanika nebude tak pohodlná.

Hlavním rozdílem mezi IS-2 verze II a běžným IS bude poškození za výstřel a průbojnost. Jeho statistiky budou lepší, z důvodu nuance dvouhlavňových děl a vyšší úrovně. Rychlost jízdy bude podobná, i když o něco nižší než u ostatních vozidel této úrovně. Jeho slabou stránkou bude pancíř korby zděděný od vozidla úrovně VII, ale jeho věž bude lépe pancéřována.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Na úrovni IX najdete IS-3 verze II. Jeho korba se podobá korbě IS-3, takže opět není tak dobře obrněný. Věž také pochází z IS-3, ale prošla významnými úpravami pro instalaci dvou kanónů. Zbraně samotné mají ráže 122 mm a způsobují poškození 390 za výstřel.

Toto vozidlo bude na tuto úroveň docela mobilní.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Na úrovni X máme slavné vozidlo ST-II. Podíváme se na to a porovnáme ho s ST-I.

Tvar korby a brnění jsou téměř identické a věž se jen málo změnila. Důvodem je, že konstrukce tohoto vozidla byla vytvořena ve dvou verzích: ST-I a ST-II. Věž byla navržena tak, aby usnadňovala instalaci dvou děl již od začátku. Jejich ráže je stále 122 mm, jako u IS-4 a ST-I. Poškození na výstřel bude 440 bodů.

Nejdůležitější výhodou nových vozidel je několik režimů střelby. Každá z nich má svá specifika. Vezměme ST-II jako příklad toho, jak se v bitvě chová vozidlo se dvěma děly. Nejjednodušší k pochopení režimu bude cyklický režim, který vyniká v několika aspektech.

Po vystřelení z levé zbraně začne opětovné nabití. Kamera skočí na pravou zbraň, která se stane aktivní. Po nabití levého děla můžete střílet znovu. Nyní se načítá od prava, kamera se vrací doleva a proces se opakuje. Vypadá to stejně jako dříve, ale s proměnnou kamerou u zaměřování. Trochu neobvyklé, ale snadno si na to zvyknout.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Druhým režimem je nepřetržitá střelba. Po vystřelení z aktivního děla se kamera změní, ale nemůžete okamžitě vystřelit. Při střelbě se zobrazí časovač vlevo. To je podobné dobře známé mechanice opětovného nebíjení mezi výstřely. Trvá to poměrně krátkou dobu, maximálně 5 sekund. Když odpočítávání skončí, můžete střílet z děla. Musíte si uvědomit, že nabíjení prvního děla se zastaví a sekvenční nabíjení začne znovu. Proto je lepší počkat několik sekund, než se úplně nabije první zbraň.

Třetí a nejneobvyklejší režim je dvojitý výstřel. Toto jsou jediná vozidla s touto možností.

Chcete-li vystřelit z obou zbraní, klikněte a podržte levé tlačítko myši. Příprava střely začíná, což trvá 3-4 sekundy. Automaticky se provede dvojitý výstřel.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Pokrok lze pozorovat poblíž nitkového kříže. Záběr lze kdykoli zrušit uvolněním tlačítka myši. Pamatujte, že po dvojím výstřelu děla blokují na několik sekund. Nelze vystřelit ani znovu načíst. Když se odemknou, střely jsou nabity postupně do obou zbraní. Po jejich nabití můžete střílet znovu tolikrát, kolikrát chceme.

Vozidla se dvěma děly mají několik funkcí, které je odlišují od ostatních strojů.

Pamatujte, že obě činnosti jsou stále jediným modulem, takže pokud je jeden z nich kriticky poškozen, druhý nebude moci střílet. Kromě toho bude snažěí po dvojím výstřelu vás detekovat, protože střelba v tomto režimu vás odhalí mnohem více než jediný výstřel.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Nezapomeňte také, že pokud obě střely zasáhnou cíl, zvyšuje se šance na poškození modulů nebo zranění posádky.

Toto vozidlo se hodí do krátkého a středního rozsahu. Hraje se jako typický těžký tank ze SSSR, přistupte k nepříteli, zaujměte pozici, odrazte výstřel a odpovězte. Je tu ještě jedna věc,vždy , když nepřítel udělá chybu, můžete vždy vypálit druhou střelu.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Nejdůležitější věcí je dvojitý výstřel. Nepřítel ho neočekává, a pokud zasáhnete, způsobíte mu velké škody. Tato mechanika má také nevýhodu, čas potřebný k přípravě výstřelu, který musíte vzít v úvahu. Nezapomeňte také na dlouhou blokádu děla po výstřelu, samonabíjecí projektil a samotný proces nabíjení. Trvá to dlouho a v tuto chvíli máte pouze dvě možnosti, čekat na nabíjení na bezpečném místě, nebo se vrátit do garáže.

Vozidla se dvěma děly mají další jedinečnou vlastnost. Nezobrazili to v prvním filmu, ale je čas to odhalit. Po dvojnásobném výstřelu se vozidlo trochu vrací, ale pokud jste hráli určitou hru, kde jsou odcizena auta, určitě si pamatujete, že pokud otočíte věž o 180 stupňů, získáte rychlost po výstřelu.

[WoT] Tanky s dvěma děly, trocha vývoje

Vozidla budou interně testována před veřejným testem. Každé z nich bude mít svůj vlastní cyklus, během kterého se změní její parametry.

Vývojáři stále hledají správný poměr výhod a nevýhod vozidel se dvěma děly a mají v úmyslu vyvážit svou sílu se změnami hodnot, jako je čas mezi přepínáním mezi odděleními, naložením zbraně a jeho zámky. Až po úplné konfiguraci se rozhodneme, zda tato vozidla přidat do hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama