xQc přišel za měsíc o více jak 40 milionů korun v hazardních hrách, závislost si prý může dovolit
Zajímavosti Článek xQc přišel za měsíc o více jak 40 milionů korun v hazardních hrách, závislost si prý může dovolit

xQc přišel za měsíc o více jak 40 milionů korun v hazardních hrách, závislost si prý může dovolit

David Jiránek

David Jiránek

5. 5. 2022 14:23

Jeho otec mu krátce na to volal.

Reklama

Twitch streamer Félix Lengyel známý pod přezdívkou xQc patří k osobnostem fialové platformy již řadu let. Podle úniku dat z října minulého roku, si streamer za období mezi srpnem 2019 a říjnem 2021 vydělal jen z reklam a odběrů na Twitchi 8,4 milionů dolarů, v přepočtu skoro 200 milionů korun. Nyní se přiznal, že velkou část peněz rozhazuje v hazardních hrách.

Při podcastu se streamerkou Pokimane přiznal xQc závislost na hazardních hrách. Prý je nehraje jenom na streamu, ale často i mimo. Nejedná se tedy o obsah vysílání, ale spíše jasnou závislost, jak sám xQc přiznal. Sdílel zároveň i peněžní hodnoty, které do hazardu dal.

Za měsíc stál hazard streamera 1,85 milionů dolarů (téměř 40 milionů korun). Sám také sdílel důvod, proč se k hazardu tolik vrací. Podle svých slov se stává rychle závislým prakticky na čemkoliv, co dělá. Sám přitom ví, že nejde o dobrou vlastnost, naopak se vidí jako nemocný člověk. Jedním dechem ovšem dodává, že je šťastný, že si takovou závislost může dovolit.

Informace převzatá z podcastu byla okamžitě zveřejněna na webu Dexerto a článek si okamžitě přečetl i otec streamera. Ten rozhodně nezněl nadšeně, ostatně konverzace byla slyšet na streamu.

Otec streamera následně začal hovořit francouzsky a informoval xQc, že si dělá starosti a málem letěl do Los Angeles kvůli celé záležitosti.

Vzhledem k příjmům bude xQc nejspíše v pořádku. Na druhou stranu svým chováním a ležérním přístupem k celému problémů dává svým divákům špatný příklad. Na hazardu totiž můžou být závislí i lidé, kteří nemají na kontě miliony dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama