Xyp9x zůstává u Astralis. "Tady se prostě cítím jako doma," říká clutch minister
Esport CS:GO Článek Xyp9x zůstává u Astralis. "Tady se prostě cítím jako doma," říká clutch minister

Xyp9x zůstává u Astralis. "Tady se prostě cítím jako doma," říká clutch minister

Michael Douša

Michael Douša

19. 10. 2021 18:46

Pro dánského střelce nečekají velké změny ještě dlouho

Reklama
Astralis svou přestavbu plánuje i s Andreasem "Xyp9x" Hosjlethem ve svých řadách.

Dánská organizace ohlásila, že Xyp9x zůstane pod Astralis až do roku 2025. Jedná se tak už o druhého hráče z legendární čtveřice čtyřnásobných major šampionů, který plánuje u Astralis zůstat. Prvním z nich byl Lukas "gla1ve" Rossander, který se dánskému týmu upsal až do půlky roku 2024.  

Je celkem překvapivé, že obě strany dospěly k tomuto rozhodnutí, protože Xyp9x nedávno oznámil, že má do budoucna různé možnosti. Mnoho fanoušků tak očekávalo konec jeho působení pod Astralis, vzhledem k tomu, že musel na ESL Pro League Season 14 zůstat mimo server, aby se mohl ukázat nový AWPer týmu, Philip "Lucky" Ewald.

Xyp9xe tak mimo jiné uvidíme v akci i na PGL Majoru Stockholm, jak Astralis oznámili před několika dny. Kvůli tomuto kroku zůstane ze hry zase Lucas "Bubzkji" Andersen, který je s organizací taktéž spřažen na dalších několik let, čehož možná bude mladý střelec ještě litovat. Ne nadarmo se internetem šíří memy, že Astralis vyplýtvali veškerý Bubzkjiho potenciál.

Xyp9x zůstává u Astralis. "Tady se prostě cítím jako doma," říká clutch minister

Photo credit: ESL

Xyp9x je ovšem ohledně budoucnosti s Astralis optimistický.

S ujasněnou budoucností můžu konečně využít všechnu svou energii a soustředění na to, abych dovedl tým tam, kam patří. Začnu už nad nadcházejícím turnaji ve Stockholmu. Jsem nadšený, že jsme došli k dohodě, díky které můžu zůstat přímo tady, kde se cítím jako doma.

Vzhledem k tomu, že gla1ve, Lucky a Xyp9x mají už budoucnost v Astralis jistou a spekuluje se o příchodu Kristiana "k0nfig" Wieneckeho do dánské sestavy, minimálně jeden z hráčů legendární major-vyhrávající čtveřice bude muset organizaci opustit, ať už by šlo o Petera "dupreeh" Rasmussena, nebo Emila "Magisk" Reifa. Smlouvy obou z nich totiž končí s koncem letošního roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama