YouTube aktualizuje smajlíky a přidává nové funkce
Zajímavosti Článek YouTube aktualizuje smajlíky a přidává nové funkce

YouTube aktualizuje smajlíky a přidává nové funkce

Adam Král

Adam Král

7. 12. 2022 15:10

YouTube vylepšuje jednu ze svých klíčových funkcí, a to emotikony. K lepšímu či horšímu?

Reklama

YouTube se už delší dobu snaží konkurovat Twitchi. Ve spoustě případech se mu to daří, ať už vezmeme přetahování streamerů z platformy na platformu, kdy můžeme jmenovat třeba tvůrce Ludwiga, který minulý rok na YouTube přešel, nebo Dr Disrespecta, u kterého se jednalo o nedobrovolný přestup. Jsou to ale i funkce nabízené platformou. V případě Twitche se jedná o emotikony. Ty fungují jako jeden z rozhodujících aspektů, proč se vlastně na stránku registrovat a tvůrci zaplatit.

Platforma vlastněná Googlem by nyní chtěla přijít s něčím podobným. Vlastní emoty už Twitch má nějakou dobu a inspirovat se není zas tak těžké. V komentářové sekci a v rámci živých vysílání můžete už nyní posílat speciální emotikony, které v budoucnu budou zahrnovat další a další smajlíky pro jednotlivé uživatele. Již nyní ale platforma dovoluje upravené smajlíky přímo od tvůrců.

YouTube aktualizuje smajlíky a přidává nové funkce

Prozatím YouTube nemá obdobu ikonického "lulw" smajlíku, ale již nyní najdeme typické "gg" či "game over". Administrátoři komunitní sekce YouTube k smajlíkům vydali krátké prohlášení o budoucích plánech. Co tak zamýšlí?

Už jsme začali s vytvářením smajlíků pro záložku Gaming, ale plánujeme to posunout ještě dál a přinést ještě více smajlíků, takže zůstaňte napjatí pro další obsah pro komunity! 

Naprostou novinkou také je, že emoty mají svůj unikátní popisek. Při jeho napsaní se tak automaticky na místo textu dosadí pojmenovaný smajlík. Na emotikonech pracovali tři umělci, a to Abelle Hayford, Guy Field, a Yujin Won. Dá se tak očekávat, že v budoucnu přibude více umělců na volné noze, kteří si budou moci vydělávat tvorbou smajlíků pro YouTube.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama