Youtube odkupuje další velké Twitch streamery
Zajímavosti Článek Youtube odkupuje další velké Twitch streamery

Youtube odkupuje další velké Twitch streamery

David Jiránek

David Jiránek

3. 9. 2021 11:49

Kdo je na řadě tentokrát?

Reklama

Konkurence Twitche se nebojí utrácet za exkluzivní smlouvy se streamery velké peníze. V minulosti si takto Microsoft odkoupil Ninju a Shrouda na Mixer, Facebook přihrál smlouvu Disguised Toastovi a YouTube si tyká například s Valkyrae. Pod rudé logo YouTube zavítá nově i DrLupo a TimTheTatman.

Tim "TimTheTatman" Betar na svém Twitteru sdílel video, které mapuje jeho profesní život od roku 2001, kdy rozvážel noviny. Následně si prošel dalšími profesemi a v roce 2013 začal blogovat na YouTube a připojil se tak do internetové komunity. Streamování na Twitchi nyní vymění za vysílání na YouTube Gaming. Tim měl na Twitchi přes 7 milionů followerů a patřil mezi hvězdy platformy díky svým streamům z FPS her a Fall Guys.

Streamer měl na Twitchi status partnera od roku 2012 a mezi jeho nejzdárnější streamy patřil souboj o korunu ve Fall Guys. Celkem 8 dní trvající úsilí o výhru sledovalo v jeden moment přes 250 000 diváků.

Smlouvu s YouTube podepsal také Ben Lupo známý pod přezdívkou DrLupo. Jeho sláva na Twitchi odstartovala s Fortnitem. Ačkoliv počet followů na této platformě dosahuje "pouhých" 4,5 milionů, rovněž se jedná o jednu z největších osobností. Lupo údajně dostal od YouTube nabídku, která mu poskytne stabilní příjem a jistotu. Zároveň získá více volného času, který může strávit s rodinou. Jinými slovy obdržel výhodnou smlouvu.

Youtube odkupuje další velké Twitch streamery

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama