Youtuber se 7 miliony odběratelů zabanován ze všech Riot her, nadával dívkám ve Valorantu
Zajímavosti Článek Youtuber se 7 miliony odběratelů zabanován ze všech Riot her, nadával dívkám ve Valorantu

Youtuber se 7 miliony odběratelů zabanován ze všech Riot her, nadával dívkám ve Valorantu

David Jiránek

David Jiránek

8. 4. 2022 18:19

Celou záležitost prošetřuje i Youtube.

Reklama

Herní youtuber a začínající rapper IShowSpeed si střílečku Valorant nebo jakoukoliv hru od Riot Games již nezahraje. Tvůrce herních videí se při nedávném streamu pořádně opřel do svých spoluhráčů, což ho možná bude stát i kariéru na YouTube.

IShowSpeed zaznamenal za poslední rok strmý vzestup na Youtube, k čemuž mu dopomohla i jeho výbušná povaha. Milion odběrů získal tvůrce na konci června minulého roku a aktuálně se chlubí 7 miliony. Klipy s rage quitem, kdy se po nepovedeném herním momentu začal navážet do spoluhráčů a ničil v záchvatu vzteku své vybavení, lze zařadit mezi virální. Jeden takový ovšem může mladíka stát kariéru.

Sdílený klip od komentátora Jaka Luckyho se stal obdobně virální. V krátkém videu z Valorantu totiž IShowSpeed po své smrti vulgárně nadává spoluhráčce. Kromě obyčejných nadávek jí vzkázal, aby vypla hru a šla umývat nádobí.

Bohužel se s podobným chováním setkávají hráči (častěji pak dívky) celkem běžně. Tweet s klipem se dostal až k Sáře Dadafshar, která pracuje pro Riot. Ta zařídila youtuberovi ban nejen ve Valorantu, ale i všech ostatních Riot hrách. Celou situací šetří také šéf herní tvůrců na Youtube. IShowSpeed by se tak mohl dočkat i postihu přímo na Youtube.

Youtuber se veřejně omluvil s tím, že "měl špatný den a setkává se s rasismem". Jedním dechem dodává, že klip je měsíce starý, a ačkoliv je špatný, od té doby se Speed změnil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama