YouTuberka LilyPichu si vyzkoušela, jak se dabuje pro Riot Games
Zajímavosti Legends of Runeterra Článek YouTuberka LilyPichu si vyzkoušela, jak se dabuje pro Riot Games

YouTuberka LilyPichu si vyzkoušela, jak se dabuje pro Riot Games

Adam Král

Adam Král

9. 9. 2022 14:10

Populární YouTuberka pronikla do světa dabingu a vyzkoušela si, jaké to je, dabovat pro Riot Games

Reklama

Spousta tvůrců na internetu nefušuje jen do influencerství a streamování, ale občas se uplatňují i v jiném odvětví. V našich luzích a hájích YouTubeři normálně dabují i filmy a seriály, občas se dostanou i k nějaké hře. Při vývoji nových Bulánků bylo možné slyšet Petra "Czechcloud" Žaluda, jak si bulánkuje jednu z postav – ty totiž ve hře nemluví češtinou, ale mají svou vlastní řeč. Každopádně, možnost dabovat dostala i streamerka na YouTube s přezdívkou LilyPichu.

Spolupráce Lily a Riotu

Sama streamerka patří zčásti do komunity VTuberů a občas streamuje se zapnutou kamerou v podobě animované postavičky. Nedávno na Twitteru odhalila, že dosáhla pěkného milníku a pro Riot Games nadabovala jednu z karet v Legends of Runeterra. Postava se jmenuje Disciple of Doran a pro Lily to bylo vůbec poprvé, co si namlouvání pro společnost vyzkoušela.

Postava se do hry dostala teprve před pár dny a fanoušci na Redditu spekulovali, čí hlas to vlastně slyší. Většina lidí si myslela, že je to právě LilyPichu nebo někdo s hodně podobným hlasem. Vše nakonec potvrdila sama streamerka ve svém Tweetu. Ona sama přitom karetní Legends of Runeterra nikdy nehrála.

Pro Lily to nebyla první práce v dabingu.  V minulosti fanoušci její hlas slyšeli v japonském Genshin Impact v roli Sayu, o čemž zpočátku nikdo nevěděl. Přestože zatím neodhalila, jak se k práci u Riot Games dostala, v minulosti se rozpovídala právě o dabingu Genshinu. Šla na klasický konkurz a po chvíli byla vybrána.

Lily nedávno odešla z Twitche, kde strávila dekádu, a podepsala smlouvu s YouTube Gaming. Její kariéra se pomalu rozvíjí čím dál víc a je klidně možné, že ji fanoušci uvidí v dalších rolích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama