Z domova se nám hraje pohodlněji, soudí Virtus.pro na BLASTu
Esport CS:GO Článek Z domova se nám hraje pohodlněji, soudí Virtus.pro na BLASTu

Z domova se nám hraje pohodlněji, soudí Virtus.pro na BLASTu

Michael Douša

Michael Douša

15. 10. 2021 00:54

Virtus.pro exkluzivně odpověděli na naše otázky nejen o IEM Fall

Reklama

Virtus.pro jsou jedním z týmů, které si na IEM Fall zařídily kvalifikaci na nadcházející Major, jejich práce ale před Majorem ještě nekončí. Chtějí-li si udržet spot ve světové top desítce, budou si nejspíše muset zařídit ještě místo na BLAST Premier Fall Finals, ať mají dobrou startovní pozici na Major. Přeci jen Timur "buster" Tulepov v rozhovoru s námi přiznal, že se potřebují držet v turnajové kondici, takže se snaží odehrát co nejvíc turnajů, nezávisle na prestiži.

Před jejich zápasem proti Liquid na BLASTu nám ovšem členové týmu odpověděli na otázky týkající se jejich výkonů na IEM Fall, pomohlo jim, že se hrálo online? Nejen na to jsme se zeptali.

IEM Fall CIS na rozdíl od jeho evropské iterace probíhal online a ne na LAN. Pomohlo vám to, nebo vás to spíše znevýhodnilo? Vypadáte, že na LAN se vám daří víc, třeba na IEM Cologne jste byli skvělí, zatímco EPL hraná online se vám moc nepodařila.
SANJI: Na EPL jsme prostě nebyli v nejlepší formě, takže spíš náš výsledek ovlivnilo to. Z domova se nám hraje o dost komfortněji, nemusíme se vyrovnávat s jetlagem a dalšími problémy. Na LANkách je to všechno převážně o komfortu, kvůli čemuž je potřeba na takových turnajích strávit mnohem víc času, ale jinak mezi LAN a online nevidím takové rozdíly.
Na IEM Fall jste prohráli proti Entropiq, vidíte za jejich úspěchem třeba i přechod pod českou organizaci? 
YEKINDAR: Je třeba říct, že CIS region se letos neuvěřitelně posunul vpřed a Entropiq jsou určitě jeden z týmů, na něž by si člověk měl dávat pozor. Mám v tom týmu bývalé spoluhráče, Alexeje "NickelBack" Trofimova, Alexeje "El1an" Guseva nebo Dimitrije "hooch" Bogdanova na koučovské pozici, takže moc dobře vím, že pracují hodně tvrdě a místo na majoru si jednoznačně zaslouží, jsem za ně rád! Nemyslím si, že změna organizace měla tak velký dopad, připsal bych to jejich tvrdé práci a zlepšení!
Tohle pro vás vlastně bude druhý Major, jaké máte ve Stockholmu cíle? 
buster: Je to Major, takže stát se tam může opravdu cokoliv. Myslím ale, že nám můžou zkušenosti z minulých Majorů pomoct.
Z domova se nám hraje pohodlněji, soudí Virtus.pro na BLASTu
buster, Photo credit: Stephanie Lieske, ESL
Na Majoru máte jeden z nižších spotů, dostali jste se do Contenders Stage. Čeká vás tak víc práce, věříte si na ni? 
YEKINDAR: Myslím, že je pro nás vlastně dobře, že jsme se kvalifikovali "jen" do Contenders. Na některých turnajích máme pomalé rozjezdy, takže čím více se rozehrajeme, tím lépe pro nás! 
Na konec nemůžu nechat bez povšimnutí, že často trávíte čas i na menších turnajích, jako jsou Pinnacle Fall Series, Funspark ULTI či Home Sweet Home. Je to pro vás tak důležité, nebo byste to považovali v klasické LAN době za ztrátu času? 
buster: Snažíme se hrát na co nejvíc turnajích, co to jen jde. Trénování na turnajích je pro nás hodně důležité, pomáhá nám udržovat se v kondici. Kdybychom ale na tyhle turnaje museli cestovat, kdyby byly offline, tak bychom určitě byli o dost vybíravější.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama