Za peníze si na Twitchi můžete zaplatit zvýrazněnou zprávu
Zajímavosti Článek Za peníze si na Twitchi můžete zaplatit zvýrazněnou zprávu

Za peníze si na Twitchi můžete zaplatit zvýrazněnou zprávu

Adam Král

Adam Král

3. 10. 2022 16:51

Twitch zavádí novou funkci, za peníze můžete zvýraznit vaší zprávu.

Reklama

Víte, že YouTube už nějakou dobu nabízí možnost zvýraznit vaší zprávu? Za určitý obnos peněz tak vaše sdělení můžete ukázat ve vysílání streamera a uvidí ho všichni, kteří se na kanálu dotyčného nachází. Protože se nejedná o funkci pouze pro platformu vlastněnou Googlem, do hry vstupuje i Amazon s Twitchem a podobnou funkci zavádí i u sebe. Jak je ale zvykem, dělá to po svém, což se ne všem líbí.

Zvýrazněná zpráva

Twitch tohle dělá z jednoduchého důvodu. Prý chce pomoci tvůrcům, aby měli větší zisky, které potřebují, zvláště poté, co jim platforma sebrala dvacet procent ze zisku předplatných. Zpátky k funkci. Platforma vám ode dneška dovoluje použít funkci tzv. Elevated chatu, což vám odemkne unikátní možnost. Za určitý obnos peněz můžete zobrazit vaší zprávu na určitou dobu. Pokud si zaplatíte pět dolarů, vaše zpráva se zobrazí na 25 sekund. Částky a časy stoupají, až do sta dolarů za dvě a půl minuty. 

Částka Čas
125 Kč 30 sekund
250 Kč Minuta
625 Kč 1,5 Minuty
1 256 Kč 2 Minuty
2 500 Kč 2,5 Minuty

Zaplatit si za zvýrazněnou zprávu může více uživatelů najednou, a to dvěma způsoby. Vaše zpráva se ukáže buď nahoře v chatu streamera nebo v řádku pod videem. Pro množství zpráv existuje limit a vy můžete být umístěni do fronty. Aby to tvůrcům nebylo líto, ze zisku budou dostávat 70 procent, platforma si bude brát pouze 30, přičemž streameři dostanou částku po zdanění.

Uživatelé neprojevují zrovna nadšení, protože si myslí, že Twitch by měl nechávat mnohem víc procent. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama