Začíná ESL Pro League, obhájí Astralis titul?
Esport CS:GO Článek Začíná ESL Pro League, obhájí Astralis titul?

Začíná ESL Pro League, obhájí Astralis titul?

Michael Douša

Michael Douša

8. 3. 2021 08:46

Jeden z největších turnajů poslední doby se vrací ve velké parádě

Reklama
Ačkoliv ESL Pro League Season 13 nese přídomek Malta, celý turnaj se nakonec bude konat v online podobě.

ESL Pro League je pravidelně největší online světovou ligou. V loňském roce se Season 12 této ligy musela hrát jako oddělené turnaje pro Evropu a Ameriku, tentokrát se ESL podařilo získat největší týmy i přesto, že to pro hráče znamená zvyknout si na život v Evropě, protože kvůli časovým pásmům by nemohli hrát z domova. Na podzim v 12 sérii zvítězili Astralis, druhými finalisty byli ruští Natus Vincere a o třetí místo se podělily celky Heroic a mouseesports, což je scénář, který je v současnosti téměř nereálný, minimálně mousesports a Heroic mají od světové špičky značné mezery a i Astralis s NaVi na světovém vrcholu nevypadají nejjistěji. Na virtuálních Katowicích oba týmy vypadly hned v prvním kole play-off, jedni jako oběti týmu Virtus.pro, druzí neobstáli proti týmu Gambit. Spraví si na EPL skore? 

Turnaj ESL Pro League si přisvojil poněkud svérázný formát, díky kterému se ale na tak velký turnaj vejde 24 týmů a hrát se bude déle než měsíc. Začne se ve čtyřech skupinách po šesti týmech a là "všichni proti všem". Z nich vítězové postoupí do Play-Inu, skrze nějž si podle jejich úspěšnosti v této fázi turnaje přisvojí buď místo ve čtvrtfinále, nebo dokonce v semifinále. Z každé skupiny pak postoupí další dva týmy, které budou muset projít play-off, to je blíže ukázané na tomto schématu:

Začíná ESL Pro League, obhájí Astralis titul?

V pondělí 8. března vykopneme skupinou A, v níž najdeme týmy BIG, Heroic, Complexity, OG, Renegades a FunPlus Phoenix. FPX původně na turnaji neměli být, ale nakonec dostali pozvánku od organizátorů proto, že se ESL nepodařilo získat žádný asijský tým ochotný přestěhovat se na měsíc do Evropy. 

13. března začne skupina B, jíž dominují evropské mixy, konkrétně G2, mousesports, FaZe a ENCE, doplněné dvěma národními týmy - francouzskými Vitality a švédskými NIP.

Skupina C naopak nemá evropské zastoupení téměř žádné, nejpočetnější jsou brazilské týmy - FURIA, TeamOne a MIBR, dále pak dva ruské týmy Natus Vincere a Gambit a jedinými evropskými zástupci jsou hráči týmu Cloud9. Ti budou hrát od 19. do 24. března.

Poslední skupinou před play-inem a play-off je skupina D, kde najdeme papírově nejlepší týmy Evropy, tedy Astralis, papírově nejlepší tým USA, tedy Liquid, euroasijskou špičku Virtus.pro a také týmy, které mají od špičky už o něco dále - americké Evil Geniuses s novým hráčem, fnatic a Endpoint.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama