Začíná play-off IEM Cologne
Esport CS:GO Článek Začíná play-off IEM Cologne

Začíná play-off IEM Cologne

Michael Douša

Michael Douša

17. 7. 2021 23:35

Podaří se NaVi obhájit titul z roku 2018?

Reklama
CS:GO akcí nabitý víkend vykopne zápasem Virtus.pro proti Astralis.

 První letošní LAN akce nezadržitelně míří do finále. Ze dvou osmičlenných skupin vyšlo celkem šest uchazečů o první LAN trofej po více než roce a čtvrt a také o 400 tisíc dolarů, které přijdou s ní. Dosáhnou na ni Virtus.pro, Astralis, Gambit, FaZe, či G2, nebo ruští Natus Vincere?

Prvním zápasem bude páteční souboj Virtus.pro proti Astralis. Virtus.pro jsou poněkud nevypočitatelným soupeřem, protože na jedné straně jsou s to prohrát proti BIG 0-2 a být na pokraji eliminace, na druhé straně jsou schopni porazit Complexity, NIP a ještě jednou BIG a zajistit si post v play-off. Astralis na druhé straně ukazují solidní postup oproti tomu, jak se poněkud plácali v online prostředí, ale prohra proti NaVi ukázala, že pořád nejsou úplně ready na všechno, tak, jak tomu bývalo ještě s Nicolaiem "dev1ce" Reedtzem v sestavě. Vítěz potom bude hrát proti G2, což bude těžké pro kterýkoliv tým, protože G2 mají velkou šanci dokonce vyhrát celý turnaj.

Druhým čtvrtfinále je boj FaZe proti Gambit. FaZe už teď překonali všechna očekávání, která na ně kdo vůbec mohl mít - po sérii nešťastných posledních míst se konečně ukazují v pozitivním světle a probojovali se až do play-off. Vděčí za to především LAN prostředí, na něž je sestava hvězd už poněkud zvyklá. To ostatně potvrdil i Russell "Twistzz" Van Dulken na tiskové konferenci při IEM Cologne. Gambit jsou ale velké sousto pro každého - jsou to přeci jen světové jedničky, které chtějí obhájit tento titul i na LAN. Neukazují ale příliš suverénní výsledky - ani jednou na IEM Cologne nevyhráli 2-0 a jednou dokonce prohráli proti G2, takže určitě nejsou bezchybní. FaZe tak mají šanci alespoň urvat jednu mapu. Tak či tak na vítěze v dalším kole čeká ruský tým Natus Vincere, šampioni ESL One Cologne z roku 2018 a jedni z favoritů na vítězství IEM Cologne.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama