Základní část EHL je u konce. Pardubice urvaly první místo
Esport NHL 21 (PS4) Článek Základní část EHL je u konce. Pardubice urvaly první místo

Základní část EHL je u konce. Pardubice urvaly první místo

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

1. 3. 2021 11:18

Výsledky 13. kola ENYAQ hokejové ligy ve hře NHL 21 na PlayStation 4.

Reklama

Utkání mezi Dynamem a Mladou Boleslaví bylo velmi vyrovnané, ale přesto divákům přineslo atraktivní ofenzivní hokej. V souboji kapitánů vyhrál pardubický hcpce 6:3 nad JiFim23. Ve druhém zápase se o gólovou smršť postaral Kubiii7, který nasázel Dynamu 11 gólů. Třetí duel rozhodl o jednu branku CallmePablo a Pardubice se tak opět dostaly do vedení. Mladá Boleslav ale sérii vyrovnala v první čtyřhře po výhře 3:6. Rozhodl až poslední zápas, ve kterém Dynamo vyhrálo 4:2. Důležitým vítězstvím nad silným soupeřem si ze základní části odnáší 1. místo a tím výhodnější pozici v play-off.

Bílí Tygři Liberec sice taky v posledním kole uspěli jednoznačně 4:1 nad Zlínem. Jenže prohraný vzájemný duel právě s Pardubicemi rozhodl, že základní část opouští z druhého místa. Do utkání se Zlínem ale vstoupili sebejistě, když Dzouvi nasázel 14 branek Mikinovi, který se dokázal prosadit jen jednou. Berani sice ve druhém zápase sérii vyrovnali, ale poté je Liberec už nepustil k šancím ohrozit vývoj hracího dne. Po výhrách 6:5, 3:2 a 10:2 si odnesli tři body.

Svou pozici v tabulce si vylepšil i Litvínov. Proti Spartě předvedli gameři sympatické výkony, a kromě prohry TheNotorika získali cenné pražské skalpy. Vítězstvím 4:1 poskočili na 3. místo před čtvrtou Mladou Boleslav.

Postup do play-off si pojistili gameři Českých Budějovic, kteří předvedli svou houževnatost proti Třinci. Ačkoliv favorizování Oceláři vstoupili do utkání výhrou 1:3, tak se Motoru podařilo dostat do výhodné pozice po výhrách 5:3 a 5:4. Třinec sice sérii vyrovnal v první čtyřhře, ale v závěrečném utkání byli úspěšnější Tejky s Krchym11 a připsali důležité 3 body Budějovicím.

Skvělý obrat se podařil Karlovým Varům v utkání s Plzní. Škoda vyhrála první dva duely 3:6 a 5:8, a s Energií to už nevypadalo dobře. Jenže Západočeši zabrali z posledních sil a následující tři utkání vyhráli 6:3, 2:1 a 6:4. Tím se taky ujistili o postupu do vyřazovací části.

Důležité vítězství si připsala taky Olomouc, když porazila Vítkovice 4:1 na zápasy. Ostravský tým tak jako jediný v lize nedokázal získat ani jeden bod a na tuhle sezónu budou chtít hodně rychle zapomenout. Za to Kohouti slaví historicky první postup do play-off.

V utkání mezi Mountfieldem HK a Kometou Brno už příliš o moc nešlo. Oba celky měly víc než jasné, že letos se do vyřazovací části nepodívají. Na druhou stranu si Hradec oproti minulé sezoně výrazně polepšil postavení, naopak Kometa nezažila zrovna nejlepší rok. Svou špatnou formu ztvrdila i v posledním kole, když z Mountfieldem prohrála 3:2 v sérii.

Výsledky 13. kola základní části:

 

Tabulka základní části:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama