Zaklínač 3 pro Switch původně běžel s 10 FPS a nevešel se ani na cartridge
Gaming Článek Zaklínač 3 pro Switch původně běžel s 10 FPS a nevešel se ani na cartridge

Zaklínač 3 pro Switch původně běžel s 10 FPS a nevešel se ani na cartridge

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 12. 2019 15:05

Autoři portu prozradili zajímavosti.

Reklama

Třetí Zaklínač vyšel v polovině letošního října pro Nintendo Switch. Čtyři roky po svém debutu na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru bylo nutné hodně ořezat, ale nakonec běží na přenosné konzoli celkem dobře vzhledem k hardware.

Šéf studia Saber Interactive Matthew Karch, které má port na svědomí, v rozhovoru pro Venture Beat prozradil, s jak velkým úkolem se tým vlastně potýkal.

Když dokončili základní verzi portu, hra běžela na konzoli s pouhými 10 snímky za vteřinu. Kromě toho potřebovala o 50 % více operační paměti, než Switch disponuje a navíc bylo třeba o 20 GB více místa, než nabízí největší cartridge pro Switch.

Nakonec se po roce tvrdé práce povedlo hru rozběhnout na 30 FPS a vyřešit paměťové nároky. Karch také prozradil, že například studio přepracovalo, jak se ve hře počítají stíny od slunce, protože jsou hodně náročné na výkon. Problém byl také s trávou a vegetací obecně ve venkovních prostorech. Bylo třeba přepracovat algoritmus pro generování trávy a celkově snížit úroveň detailů stromů.

Některé optimalizační techniky musely být vyškrtnuty. Tvůrci ze Saber například zkusili snížit počet NPC o 30 %, jenže spousta částí hry potom působila prázdně, takže od tohoto jednoduchého řešení bylo upuštěno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama