"Zaplaťte si hru s egirl" láká web, my jich pár zkusili
Zajímavosti Článek "Zaplaťte si hru s egirl" láká web, my jich pár zkusili

"Zaplaťte si hru s egirl" láká web, my jich pár zkusili

Jarmil Černý

Jarmil Černý

28. 3. 2020 06:38

Za pár desítek korun si můžete najmout holku na hraní?

Reklama

Pojem "egirl" je trošku ožehavé téma. Obecně se jedná o slečnu, která hraje hry. Název vychází z esportu, kdy se k názvu sport přidalo "e", značící elektronickou část. Dnes na označení egirl existují různé pohledy. Někdy jde o neškodný popis gamerky, jindy o hanlivé označení dívky, která hraje roli supporta nebo healera ve hře a snaží se dolézat klukům. Jaký máte názor na toto označení je na vás. Jeden webový portál však využil této skutečnosti a vytvořil stránku, kde si právě takovou slečnu můžete víceméně pronajmout.

Vyberete si i podle hlasu

Web egirl.gg se sloganem "Never battle alone" cílí na hráče a hráčky, kteří nechtějí hrát sami a preferují určité pohlaví jako parťáka. Předem uveďme, že se tu dají najít i kluci. Základ myšlenky webu je jasný. Zvolíte si hru a případně úroveň skillu a poté vybíráte dívku (nebo chlapce). K volbě vám pomůžou mimo obrázků a popisků i krátké hlasové nahrávky. A zde začíná bizár.

"Zaplaťte si hru s egirl" láká web, my jich pár zkusili

Většina dívek zde je v cosplay oblečcích, na každém rohu vidíte "UWU" a "Kawai". Ukázky hlasu dívek jsou provedeny tak, aby působily co nejvíce anime dojmem. Celé to podtrhuje fialový vzhled webu.

Nejprve platba, pak domluva

Abyste mohli cokoliv na webu objednat, je třeba mít samozřejmě účet. Poté si dle své osobní preference zvolíte s kým chcete hrát. Částky se pohybují od 1 do 25 dolarů a přičte se vám i drobný poplatek za provedení platby. Po objednání hry na daný čas má druhá strana 2 hodiny na přijmutí. Pokud nezareaguje, přijdou vám peníze zpět, až na poplatek za platbu.

"Zaplaťte si hru s egirl" láká web, my jich pár zkusili

Jakmile pošlete peníze, objeví se vám chat, pomocí něhož můžete komunikovat s druhou stranou.

Zkušenosti jsou smíšené

My jsme zkusili oslovit 4 dívky. Všechny v rozmezí okolo 2-4 dolarů za hru. Tři se nám nakonec ozvaly:

Dívka 1: První hra proběhla s dívkou v mladém věku okolo 20 let. Poprosila o nick v League of Legends a nabídla sama voice chat. Byla to zvláštní zkušenost. Hrát s někým, kdo si na vás udělal čas za peníze. S dívkou se dalo v klidu anglicky mluvit, ať už o hře, tak věcech mimo. Další hru jsme dostali zdarma navíc, ale druhá strana toho moc nenamluvila.

Dívka 2: Druhá dívka si účtovala jednou tolik (4 dolary) a zahráli jsme si pouze jednu hru přesně tak, jak bylo nasmlouváno. Působila milým dojmem a vzhledem k tomu, že byla z Anglie, dalo se jí lépe rozumět.

Dívka 3: Poslední hra proběhla až o den později. Původně se totiž naše objednaná parťačka neozvala v termínu dvou hodin. Po krátké domluvě jsme o den později po opětovném zaplacení vrácené částky hráli. I zde došlo na hovor, ale v pozadí byl slyšet bzučící mobil s desítkami příchozích zpráv a kolegyně často při hře nevnímala. Prioritou tedy nebyla ani zaplacená hra.

V těch lepších případech to působilo, jako byste hráli s kamarádkou / kamarádem, kterého moc neznáte. Jenže jste za to museli platit. Jenže ta myšlenka placení celý ten zážitek kazí. Obě strany totiž takto tráví čas, ale vy za to někomu na druhém konci hovoru platíte.

Proč to slečny dělají?

Mezi hrami jsme se tedy zeptali Dívky 1 na to, proč to dělá a jak se k ní "zákazníci" chovají. Zmínila, že aktuálně nemůže chodit do práce kvůli karanténě. Pracovala totiž jako servírka, mimo jiné i v ČR. Peníze chce dát na cosplay a když tu ta možnost je, proč ji nevyužít? Hrála by tak jako tak. Zákazníci, se kterými se dostane do her, jsou různí. Někteří si chtějí jen zahrát a není problém. Jiní požadují, aby mluvila vysokým hlasem, dělala různé zvuky v ASMR stylu a někteří prosí i o snapchat a dále. Celkový poměr je podle ní asi 50:50 mezi bezproblémovými a těmi, kteří od ní chtějí další zvláštní věci nesouvisející s hraním.

"Zaplaťte si hru s egirl" láká web, my jich pár zkusili

Na celou situaci se dá dívat z více úhlů. Pro provozovatele webu je to byznys, který jim vydělává. Dívky téměř jistě nedostanou plnou částku, kterou zákazníci zaplatí.

Pro ty, kteří se na platformě nabízejí k hraní za peníze, je to hodně o stylu "proč ne". Na jednu stranu je to jako platit si subscribe na twitchi a mít tak šanci s někým hrát, na druhou je to prostě dost zvláštní způsob, jak si na internetu přivydělávat pomocí hraní her. Co si budeme povídat. Většina lidí zde láká na vysoký něžný hlásek a vzhled. Ohledně toho vzhledu i kluci.

Těžko pak říct, kdo by si tu platil hraní s někým. Jednorázově z hecu to není nic hrozného, existují i horší způsoby, jak utratit peníze. Ale najít si kamaráda / kamarádku na hraní se dá rozhodně lépe a zdarma. Nakonec pokud vás zajímají jiné věci a hraní s opačným pohlavím je jen záminka, na to tu jsou také jiné weby.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama