Zima se blíží v Planet Zoo
Gaming Článek Zima se blíží v Planet Zoo

Zima se blíží v Planet Zoo

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

16. 12. 2019 15:48

Nové DLC a další update.

Reklama

Uplynul měsíc od vydání budovatelského simulátoru Planet Zoo a vývojáři z Frontier Developments si už přichystali první placené DLC. To vyjde 17. prosince spolu s updatem 1.1.0, který by měl opravit nešvary vyskytující se ve hře, ale i přidat pár novinek.

Nejdříve několik informací o tom, co je pro všechny zdarma, tedy update 1.1.0. Ten nám umožní si nastavit stárnutí zvířat až pětkrát pomaleji než normálně, to kromě věku ovlivní i dobu, po kterou budou dospívat, množství času na úspěšné páření či za jak dlouho se jim zvýší hodnocení. Lemurům se přidaly nové sociální interakce mezi sebou a na domovskou stránku Planet Zoo přibyl informační kanál novinek (News Feed).

Zima se blíží v Planet Zoo

Dále update přidává panel zobrazení zvířecích rodin, čímž lépe předejdete křížení mezi členy rodiny a udržíte zvířata zdravá. Časté šarvátky o alfu smečky se už budou vyskytovat jen při přeplněném množství zvířat ve výběhu. Vylepší se i znázornění specifických map pro dílčí manažerské úkony, jako jsou kriminalita, štěstí zaměstnanců, čistota výběhů, rození mláďat a negativní vlivy. U manažerských pomůcek ještě zůstaneme, jelikož byla přidána další upozornění, která by hráčům měla pomoci lépe identifikovat problémy v zoo. V přehledu zoo nyní najdete i záložku kriminality, a také se upravila refundace zákazníkům, jejichž část peněz se jim vrátí do kapes, když například stráví jen poloviční čas v zoo, budou nespokojení či vám unikne zvíře. Nešťastní návštěvníci vám také nebudou přispívat do donate košů.

Pokud hrajate při High-ultra grafickém rozlišení, můžete se stát svědky nádherné Polární záře, kterou samozřejmě lze spatřit jen v Tundře. Vzhledem k tomu, že se blíží Vánoce, vývojáři neváhali s přidáním vánoční tématiky, jako jsou dárkové krabice, sněhové koule, ledový chodník atd. Kompletní informace o updatu 1.1.0 najdete zde.

Chystané DLC se nese také v zimním duchu. Planet Zoo: Arctic Pack zpřístupní další čtyři druhy zvířat - soby, lední medvědy, vlky polární a ovce aljašské. Také si budete moci postavět zoo ve Skandinávském stylu, který obsahuje přes 200 typů budov, scenérií atd. Pokud jste maniakem do výzev, tak se můžete těšit na dva další Scénáře - hornaté Norsko pro polární biom a Mexiko v pouštním prostředí. Více detailů o DLC si přečtěte zde.

Je škoda, že se v updatu nezmiňují o opravě optimalizace hry, jelikož od vydání je s tímto stále problém. Když vlastníte větší zoo v režimu Franšízi s mnoha návštěvníky, hra se stává poněkud nehratelnou kvůli extrémnímu lagování, nemluvě o dalších chybách, jenž zde najdete. Každopádně seznam opravených chyb se objeví až 17. prosince. A pokud se ptáte "Kde jsou tučňáci?", jako mnoho dalších na facebookové stránce či blogu, tak si musíte uvědomit, že tihle roztomilí ptáci s kolébavou chůzí nežijí na severní polokouli, o čemž je chystané DLC.

Zima se blíží v Planet Zoo

Planet Zoo: Arctic Pack DLC vychází 17. prosince 2019 na PC (Steam) za 9,99 euro. Spolu s ním vychází i zdarma update 1.1.0.

Jak dopadlo Planet Zoo v naší recenzi se můžete dozvědět zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama