Život není krásný - Řezníkova kultovní série adventur vybírá peníze na vývoj
Gaming Článek Život není krásný - Řezníkova kultovní série adventur vybírá peníze na vývoj

Život není krásný - Řezníkova kultovní série adventur vybírá peníze na vývoj

Jakub Osička

Jakub Osička

22. 6. 2018 14:41

Pamatujete si kontroverzní sérii adventur Život není krásný?

Reklama

Pamatujete si kontroverzní sérii českých adventur Život není krásný? Už od prvního dílu si tato sága udržuje punc černého humoru a tématiky násilí, sexismu a homofobie, nicméně pokud jste schopni udržet si i u opravdových zvěrstev špetku nadhledu, je možné, že na hry z dílny Martyho Pohla (kterého můžete znát taky jako rappera Řezníka, autora Martyho frků nebo režiséra stejnojmenného filmu) s láskou vzpomínáte.

Život znovu nebude krásný

Život přestal být krásný v roce 2002, kdy vyšel první díl, ve kterém se bývalý zaměstnanec továrny rozhodne pomstít svému ex-šéfovi za vyhazov a přebrání přítelkyně. Ač tato zápletka neoplývala komplexností a hra jako taková vznikla tehdy za extrémně krátký čas, od této prvotiny značka ZNK prošla obrovským progresem a cestou k doposud finálnímu sedmému dílu (vydanému v roce 2007) stihla dospět - tedy alespoň co se týče příběhové i grafické stránky. Humor zůstává stále takový, jak si ho fanoušci zamilovali.

Život není krásný - Řezníkova kultovní série adventur vybírá peníze na vývoj

Kouzlo jednotlivým pokračováním navíc dodávala skutečnost, že byly zasazeny do určené časové linie. S postavami jste se tak mohli střetnout při různých příležitostech napříč různými díly. Nechyběly navíc skryté a mnohdy opravdu bizarní alternativní konce. Čtvrtý díl poprvé představil i drobné RPG prvky při soubojích, pětka přišla s dabingem a šestý díl je pravděpodobně nejrozsáhlejší hrou celé série, protože se točí kolem promyšlené sázky hlavního hrdiny. Zabít během šesti dní šest lidí? Za flašku rumu? No neberete to! Vrcholem je potom sedmé pokračování, které ale ZNK maraton přerušilo a nad sérií, která původně dle Martyho slov měla mít 14 dílů visel veliký otazník.

Nastává ale doba obrození! Na Hithit.cz právě odstartovala kampaň, ve které Marty Pohl vybírá 300.000 Kč na vývoj dalšího pokračování s honosným názvem Život Není Krásný: Poslední Exekuce. O hře jako takové toho zatím nevíme moc - existuje jen několik screenshotů. Hlavním hrdinou bude exekutor a alkoholik Vladimír Brehowski, který se chystá do důchodu, ale ještě předtím si musí odsloužit poslední den v práci. Hra by měla vyjít na PC a tablety. Hotová by měla být přibližně do jednoho roku od ukončení kampaně. Příběh by měl vyjít přibližně na 3,5 hodiny herního času.

Život není krásný - Řezníkova kultovní série adventur vybírá peníze na vývoj

Samozřejmě zatím neznáme ani datum vydání, ale opět nám časový horizont ohraničuje alespoň Hithit, kde doručení digitální verze hry má proběhnout do jednoho roku. Pokud byste hru chtěli podpořit, můžete si vybrat z pestré škály odměn - nechybí trička, exkluzivní plakáty, sběratelská edice hry nebo dokonce vytvoření herní postavy podle vaší podobizny, kterou sami nadabujete. Pomyslnou třešničkou na dortu je potom soukromý půlhodinový koncert rappera Řezníka.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama