Známe poslední postupující do skupinové fáze Grunex Challenge!
Esport Valorant Článek Známe poslední postupující do skupinové fáze Grunex Challenge!

Známe poslední postupující do skupinové fáze Grunex Challenge!

Aleš Pelc

Aleš Pelc

12. 8. 2022 09:34

Šestnáctku kvalifikovaných týmů uzavřeli ATR, JenAntiKotel, FARMERS a Necroraisers

Reklama

Kvalifikační fáze je u konce a přichází čas na duely ve skupinách. Poslední čtveřice šťastlivců, kteří budou v Grunex Challenge pokračovat, je složena z týmů ATR, JenAntiKotel, FARMERS a Necroraisers.

Smutek i radost provázely hráče ve čtvrté kvalifikace. Zatím co si nejlepší čtveřice došla pro zasloužený postup po úmorných bojích z předchozích dní, třeba RANDOM MIX odchází s nepořízenou. A to nebyl daleko od skalpů zvučných soupeřů… 

Čtvrté místo a zároveň nejhorší seed pro skupinovou fázi získal tým Necroraisers. Tentokrát jim stačilo vyhrát jen dvě utkání, aby se dostali mezi nejlepší čtveřici, což také dokázali. Souboj s ATR už ale nezvládli a bronz darovali sestavě FARMERS. Ta v každém z předchozích dní prohrála s jedním z postupujících, při poslední příležitosti se jí podařilo zlomit kletbu a nejsilnějšího soupeře v její části pavouku – RANDOM MIX, zdolala výsledkem 13:10. FARMERS sice následně s celkem JenAntiKotel ztratili svou vítěznou šňůru, ale mohou být spokojeni alespoň s třetí pozicí. 

Finálový duel mezi mixy ATR a JenAntiKotel se pořádně protáhl a dostalo se i na prodloužení. První jmenovaní se více tlačili k vítězství a toho se jim nakonec opravdu dostalo. Toto zajímavé finále, kde se dokonce na obou stranách objevil nepoužívaný agent Yoru, odměnilo oba soupeře za trpělivost a nevzdání se po minulých neúspěších. Černý Petr se držel hlavně mixu ATR, který v roli underdoga podával dobré výkony proti silným týmům a vítězství mu utekla až v koncovkách utkání. Konečným skóre 15:13 se tak můžeme rozloučit s kvalifikačním cyklem.

Celek ATR v rozhovoru zastoupil Šimon „Shimanski“ Nevrla.

Ahoj Shimanski, na čtvrtý pokus vám to konečně vyšlo. Nebyli jste nervózní, že vám ani čtyři kvalifikace nebudou stačit na postup?
Ahoj. Ne, věděli jsme, že potom, co jsme zahráli dvě první kvalifikace close hry proti postupujícím týmům, to ve čtvrté kvalifikaci vyjde. Nervózní jsme nebyli. Myslím, že sebevědomí v týmu nechybí.
Pokud jste se v zápase dostali na 24 odehraných kol, v žádné z předchozích kvalifikací jste ho nezvládli vyhrát. Necítili jste už mírné deja vu, když finále došlo do prodloužení?
Ani jsme na to nemysleli. Máme už odehráno spoustu her v prodloužení. Zachovali jsme chladnou hlavu a nebáli se hrát.
Jelikož jste mix, formát Bo1 vám prospívá více jak Bo3. Vaší domovinou jsou hlavně mapy Ascent a Bind, pro Bo3 duely byste jich potřebovali umět více. Zvládnete si před začátkem vaší skupiny připravit nějaké další nebo si věříte, že je zvládnete rovnou na ostro?
Formát Bo1 nám jasně vyhovuje více, jelikož jsme v mixu. Tvrdou přípravu určitě mít nebudeme, věříme našemu individuálnímu talentu a budeme doufat, že své nepřátele přestřílíme. Jediná příprava bude nejspíš kvalitní spánek.
Plánujete se stále držet kompozicí s Yoruem? Minimálně v jeho využívání vynikáte mezi ostatními kvalifikanty...
Kompozice s Yoruem nám vyhovuje skvěle. Fl1kr (Carti) je nejlepší Yoru main, co jsem kdy viděl. Možná to bude tím, že ho nikdo nehraje. Je to překvapivý pick a často dokáže zaskočit. Myslím, že protihráče ještě hodně potrápí.
Připojujete se do skupiny D, kde už na vás čekají Entropiq, NEBRKRAKR a AmnioM esports. Proti prvním jmenovaným se střetnete v úvodním utkání skupiny. Jak tento duel vidíš a jaké máte vyhlídky dál?
Na Entropiq se těšíme. Myslíme si, že máme dobrou šanci vyhrát. Chceme se hlavně předvést, dále vůbec nevím, jak to bude vypadat. Nám teď jde pouze o postoupení ze skupin.
Díky za rozhovor a přeji hodně úspěchů.
Taky díky, vidíme se ve finále.

Skupiny pro další část Grunex Challenge vypadají následovně: 

Skupina A: Absolute Amateurs, Fragolis, IMPERISHABLE CLAN, Necroraisers Skupina B: ENTERPRISE, Banda, Nimble, FARMERS Skupina C: EUgang, Woof Woof, LanPartyHotel, JenAntiKotel Skupina D: Entropiq, NEBRKRAKR, AmnioM esports, ATR

Skupinová fáze začíná už dnes úvodními off-stream zápasy. Nezoufejte, následných šest dní bude plných Bo3 zápasů a toho nejlepšího VALORANTU, který může tuzemská scéna nabídnout! 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama