Známe vítěze prvních Valorant Masters turnajů
Esport Valorant Článek Známe vítěze prvních Valorant Masters turnajů

Známe vítěze prvních Valorant Masters turnajů

David Jiránek

David Jiránek

23. 3. 2021 15:44

Přestup TenZe na poslední chvíli se vyplatil.

Reklama

První Valorant Masters je za námi. Ve všech větších regionech se dohrálo první velké klání a o překvapení bylo postaráno hned na několika frontách. 

Evropský turnaj překvapivě ovládl tým Acend, který postuopil z velmi silné skupiny. Ačkoliv jejich těsná úvodní prohra proti Ninjas in Pyjamas nasvědčovala, že tým bude mít problém postoupit ze skupiny, opak byl pravdou. Acend zvládli své nadcházející duely, včetně odvety proti NIP, která dopadla o poznání lépe a zajistili si postup do semifinále.

V semifinále tým narazil na FunPlus Phoenix ze skupiny B a napínavá bitva nakonec posunula do finále Acend. Zde se celek utkal v odvetě proti týmu Heretics. Vyrovnaná Bo5 série skončila až v páté hře. Acend tahali celou dobu za kratší konec provazu a prohrávali hned dvakrát v průběhu série. Přesto se jim stav podařilo zvrátit a stávají se prvními mistry Valorant Masters v Evropě.

Známe vítěze prvních Valorant Masters turnajů

Souboj v Americké části Masters byl rovněž zajímavý. Hned na úvod turnaje ohlásila bývalá hvězda týmu Cloud9 svůj přestup do celku Sentinels. TenZ chtěl ukázat, že patří mezi nejlepší, a nakonec se mu tento přestup neskutečně vyplatil.

Sentinels si celkem s přehledem poradili se všemi týmy a probojovali se až do finále. Zde změřili síly s FaZe Clanem. Světoznámá herní organizace prohrála ve finále upper bracketu právě proti Sentinels, ale výhra v lower bracketu je poslala zpět do hry. FaZe přesto na Sentinels nestačili a akvizice TenZe se ukázala jako správným tahem.

Známe vítěze prvních Valorant Masters turnajů

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama