Zůstaňte doma a hrajte, radí Světová zdravotnická organizace
Zajímavosti Článek Zůstaňte doma a hrajte, radí Světová zdravotnická organizace

Zůstaňte doma a hrajte, radí Světová zdravotnická organizace

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

26. 3. 2020 02:13

WHO radí, co dělat během pandemie koronaviru.

Reklama

"Nesedíš u toho počítače už nějak dlouho? Vypni to a běž si uklidit pokoj!" Jestli tuhle větu nyní uslyšíte od rodičů, manželky či šmírujícího souseda za oknem, můžete jim říct, že hrajete pro dobro celého světa.

Světová zdravotnická organizace (WHO) vydala prohlášení, kde radí lidem, co mají dělat v karanténě během pandemie koronaviru. Kromě toho, že říkají to, co většina světových vlád, tedy seďte doma a ven vycházejte jen v nutných případech, tak pro krácení chvíle máte třeba hrát videohry.

Zpráva WHO především radí jak si udržet mentální pohodu. Pomáhá například číst, sledovat filmy, poslouchat hudbu, povídat si s přáteli online nebo hrát videohry. No, určitě tím nemysleli Dark Souls. Taky nemáte zapomínat na cvičení, které lze provozovat v obýváku, třeba jógu.

Světová zdravotnická organizace vydala prohlášení nejen pro udržení zdravého ducha i těla v karanténě, ale taky, aby si lidi uvědomili, že zůstat doma je nejlepší pro jejich zdraví v aktuální koronavirové situaci. Celé si to můžete přečíst na oficiálních stránkách WHO.

Pokud nevíte, co hrát, můžete se inspirovat v naší sérii článků Co hrát během karantény zdarma, kde pravidelně přidáváme nové tipy. Začněte třeba s Child of Light.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama