[CS:GO] Grandfinále IEM Katowice má své vítěze
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Grandfinále IEM Katowice má své vítěze

[CS:GO] Grandfinále IEM Katowice má své vítěze

Jakub Osička

Jakub Osička

5. 3. 2018 10:04

Maraton vypjatých okamžiků na pěti mapách, bouřící publikum a spousta emocí. To byl turnaj IEM Katowice.

Reklama

[CS:GO] Grandfinále IEM Katowice má své vítěze

Nedělní program všech příznivců esportu byl tento víkend jasný. V polských Katovicích vyvrcholil turnaj IEM World Championship a my byli přímo u toho. Nejprve jsme měli možnost sledovat finálový duel nejlepších hráčů StarCraftu II a na pátou odpolední se pak těšili všichni fanoušci Counter-Striku.

Dechberoucí událost

Atmosféra grand finále byla zcela neporovnatelná s předchozímy dny. Sobotní semifinálové zápasy se nesly spíše v poklidnějším duchu. Tentokrát ale publikum šílelo. Když na stage nastoupily týmy FaZe Clan a fnatic, kotel fanoušků se rozburácel a v podstatě neutichl až do konce utkání. Výraznou podporu měli mezi fanoušky právě hráči FaZe, ale i švédské ostrostřelce přišla podpořit slušná řada příznivců. Zpívalo se, tleskalo, mexické vlny přejížděly přes tribuny a atmosféra tak udělala dojem nejen na návštěvníky, kteří se do Spodku vydali poprvé. Není taky divu - klání se protáhlo tak, že o vítězi musela rozhodnout až pátá mapa.

[CS:GO] Grandfinále IEM Katowice má své vítěze

Cache jako počátek

Vše odstartovalo na mapě Cache, kde FaZe ihned překonali počáteční tlak Švédů a poměrně dominantně uhráli první polovinu s výsledkem 11:4 ve svůj prospěch. O pořádnou podívanou se postarali mimo jiné třeba NiKo nebo JW. V druhé polovině se ale fnatic nezmohli na větší odpor a FaZe si tak připsalo první vítězství 16:5.

Maraton na Infernu

Při nástupu na Inferno se FaZe snažili udržet podobné tempo, což ale nevydrželo dostatečně dlouho. Z počátečního náskoku sedmi kol pro FaZe bylo rázem skóre 9:6 a v druhé polovině švédský tým postupně přešel do vedení. FaZe Clanu se z posledních sil podařilo urvat dvě poslední kola ve svůj prospěch a tím byl zajištěn první overtime. Ani ten ale o vítězi nerozhodl a přetahování týmu trvalo dál. Úspěšnější však nakonec byli fnatic, když dokázali vybojovat výsledek 22:20.

GuardiaNův Overpass

Ač se ani následující Overpass od začáku nenesl ve prospěch FaZe, o jeden z nejsilnějších momentů se postaral Ladislav GuardiaN Kovács, který dokázal vyhrát téměř neskutečný clutch, ve kterém sám odrovnal své soupeře v situaci 1 vs 5. Exploze řevu fanoušků, která se následně rozlehla napříč arénou, byla zkrátka šílená. Ani tato slovenská nálož ale Švédům nezatopila dostatečně a fnatic si nakonec připsali jednoznačné vítězství 16:7.

Mirage a comeback

Ve čtvrté mapě se FaZe opět dokázali postavit na nohy. Jejich dominantní start sice přešel do pomalejšího tempa, když do děje zasáhli JW a později flusha, nicméně přestože si fnatic dokázali nakonec připsat 11 bodů, FaZe hru dostali opět pod kontrolu a směle si připsali vyrovnávací vítězství 16:11. Další mapa rozhodne.

[CS:GO] Grandfinále IEM Katowice má své vítěze

Nervydrásající train

Nebylo by to pořádné finále, kdyby v posledním možném střetu nedošlo opět na overtime. Přetahovaná mezi oběma týmy pokračovala dál. I tady to byl primárně souboj mezi NiKem za FaZe a flushou za fnatic. A i tentokrát došlo na vyrovnání 15:15 a zápas nemohl být těsnější. Vyhrocená podívaná nakonec skončila posledním slovem za strany fnatic. Švédům se podařilo zarazit poslední hřebíček do rakve FaZe a připsali si tak první vítězný titul za poslední dva roky.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama