Do PUBG se chystá nový systém 3D audia
Gaming PUBG Článek Do PUBG se chystá nový systém 3D audia

Do PUBG se chystá nový systém 3D audia

Jakub Osička

Jakub Osička

17. 9. 2017 13:38

Voicechat ve hře získá daleko reálnější charakter. Bluehole využije 3D audio systém od společnosti Vivox.

Reklama

Do PUBG se chystá nový systém 3D audia

Vývojářské studio Bluehole, které stojí za fenoménem letošního roku, survivalem Playerunknown's Battlegrounds, oznámilo, že se do hry chystá implementovat technologii 3D pozičního audia. Navázalo totiž spolupráci se společností Vivox, jejíž technologie by měla hráčům zajistit mnohem realističtější využití voice chatu přímo ve hře a zážitek ze hry ještě umocnit.

Herní zážitek a také bezpečnost

Zástupci společnosti Vivox předně pogratulovali k obrovskému úspěchu a pozornosti, kterou na sebe Playerunknown's Battlegrounds strhlo. Dodali, že svůj systém směřují k vývojářům všech velikostí a jsou velmi rádi, že mají možnost posunout na vyšší úroveň právě PUBG. Chtějí zajistit stabilní komunikaci na serverech, a to i v intenzivních přestřelkách.

Do PUBG se chystá nový systém 3D audia

Nejzajímavější informací z tiskové zprávy ale možná je skutečnost, že Vivox také zmiňuje zajištění určitých bezpečnostních opatření, které pomohou ochránit informace uživatelů před potenciálním zneužitím mimo hru. Jedná se nejspíše o IP adresy hráčů, neboť při běžné komunikaci mohou být pomocí speciálních nástrojů vystopovány a jejich majitelé pak kromě jiného mohou být terčem např. pro DDOS útoky.

Zatím nevíme, kdy konkrétně do PUBG budou voice-chatové novinky implementovány, ale pravděpodobě půjde také o běh na trošku další trať. Přesto je to další krok kupředu, který hru opět posune dál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama