[Dota 2] Rekapitulace play-off DAC 2017
Esport Dota 2 Článek [Dota 2] Rekapitulace play-off DAC 2017

[Dota 2] Rekapitulace play-off DAC 2017

Laďa Zoblivý

Laďa Zoblivý

6. 4. 2017 14:51

Kdo si odnesl skoro 250.000$? Přehled play-off v tomto článku.

Reklama

Dota Asia Championships 2017 je u konce a po skvělých hrách má i tento turnaj svého vítěze, ke kterému se postupně dostaneme. Přehled skupinové části můžete najít zde.

Playoff - Upper bracket

[Dota 2] Rekapitulace play-off DAC 2017

Prvním zápasem upper bracketu (postupující z 1. a 2. místa ve skupině) byl souboj mezi evropskými OG a čínským celkem Newbee, kde byly jasně favorizováni OG. Obě hry se protáhly kvůli pickům OG. V první hře Notailovi připadla do rukou Naga, proti které měli papíroví supporti co dělat, a po 60. minutách vzali OG první hru. Ve druhé hře se odehrával podobný scénář s Alchemistou a po 50. minutách skončila hra i série pro OG 2:0.

Druhý zápas probíhal mezi IG a Team Empire, kde byly favorizováni IG, kteří byly lepší jak papírově tak vysledky ve skupinách. První hra byla poměrně krátká díky známému kombu Slardar + Lifestealer. Team Empire měl proti tomu dobrý pick, ale plány jim zrušil Silencer na straně IG a po 35. minutách byla dohrána první hra ve prospěch IG. Ve druhé hře přišlo opět combo Slardar + Lifestealer ale na straně Teamu Empire, který měl celkově lepší pick a vyhrál druhou hru této série. Rozhodující hra přinesla opět to samé combo zase v picku týmu IG, který vyhrál třetí hru a sérii 2:1.

V zápase kde šlo o to, kdo už neskončí hůř jak na druhém místě se potkal tým OG a IG. První hru OG vsadili opět na Alchemistu se kterým opět (stejně jako ve hře proti Newbee) vyhráli po 60. minutách hru. Ve druhé byly i Alchemist i Naga zabanovaní, což se stalo nejspíše rozhodujícím, jelikož hra trvala pouhých 20 minut a série se protáhla do 3. hry. V rozhodující hře byl opět zabanován Alchemist ale na Nagu se zapomělo, což byla asi chyba jelikož OG neváhali a série skončila pro OG 2:1.

Playoff - Lower bracket

[Dota 2] Rekapitulace play-off DAC 2017

Lower bracket přinesl také spoustu zajímavých her. Hned v prvním kole se hrála asi ta divácky nejlepší hra turnaje a to mezi týmy Wings Gaming a EG, kde stál za to hlavně poslední fight u báze Wings. Na sestříhanou hru se můžete podívat zde. Velkým překvapením byl zápas Team Liquid proti Faceless, kde v podstatě nikdo až na fanoušky Faceless nečekal, že by mohli vyhrát.

Ve třetím kole hrály týmy vyřazené z upper bracketu. Team Empire se utkal s týmem iG Vitality, kde se mohli radovat iG, a Empire se tak po parádní skupině loučil s Čínou. Na druhé straně Newbee proti EG bylo také velkým překvapením. Ve skupinové fázi dokázali EG porazit Newbee 2:0, bohužel EG začali dobře a vyhráli první hru série, ale druhou a třetí hru si Newbee pohlídali.

Mezi týmy Newbee a iG ve 4. kole byly favorizováni iG, bohužel i ti se museli s turnajem rozloužit po rychlé sérii 2:0 pro Newbee. 

Hru o to, kdo si zahraje ve finále, hrál tým Newbee a IG vyřazení z upper bracketu. V tomto zápase se očekávalo že Newbee skončí na 3. místě a stalo se tak. IG čekal zápas opět proti OG tentokrát ve finále.

    Finále

Finále mezi OG a IG se očekávalo vyrovnané s pátou rozhodující hrou. Hlavní hvězdou tohoto zápasu byl čínský hráč BurNIng, který tenhle turnaj zahrál fantasticky. 

První hru OG vsadili opět na Alchemistu, se kterým se jim tu dařilo na turnaji, bohužel IG na to odpověděli silnou kombinací Magnuse a Jugerrnauta, což bylo možná to rozhodující, protože RPčka hráče Xxs tuto hru byly fantasticky provedené, proti kterým se OG nemohli bránit, po 63. minátách padl Ancient týmu OG.

Druhou hru OG začali pickem Enigmy, očekávalo se že bude pro hráče s4 na offlane, jenže posledním pickem byl Centaur, který poslal Enigmu JeraXovi do jungle, kde ho neustále otravoval Riki týmu IG, a tak Enigma byla v early game nepoužitelná. Možná i proto byla hra poměrně rychlá a po 30. minutách byla série 2:0 pro IG.

Třetí hra byla od začátku dominovaná týmem IG. Pick OG nebyl ideální a toho IG využili. Série skončila 3:0 pro IG a čínský tým se mohl radovat z výhry a z prizepoolu necelých 250.000$.

[Dota 2] Rekapitulace play-off DAC 2017

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama