Dream Machines DM1 Pro S a DM Pad XXL - mocné kombo nejen pro eSport
Partnerský obsah Článek Dream Machines DM1 Pro S a DM Pad XXL - mocné kombo nejen pro eSport

Dream Machines DM1 Pro S a DM Pad XXL - mocné kombo nejen pro eSport

Filip Němeček

Filip Němeček

9. 3. 2018 19:31

Vyladěná myš a užitečně obří podložka.

Reklama

Dream Machines DM1 Pro S a DM Pad XXL - mocné kombo nejen pro eSport

Různých herních a neherních myší dneska existuje tak moc, že se snadno ve výběru ztratíte. V základu se ale dají rozdělit na dvě skupiny - myši s maximální výbavou a myši jednoduché zaměřující se na důležité základy. Právě do druhé skupiny patří DM1 Pro S od výrobce Dream Machines.

Myš nenabídne funkcionalitu pro všechny hráče, místo toho nabízí promyšlený a vyladěný základ. Co to tedy znamená? Hlavně ergonomii, se kterou si výrobce dal záležet. Myš skvěle padne do ruky a při hraní ji ani nebudete vnímat, jelikož prostě sedí v ruce a na žádném místě netlačí. Příjemný matný povrch asi bude preferovat většina hráčů. Obecně se dá říci, že matný povrch je “jemnější” a tolik na něm neuvidíte otisky dlaně a prstů.

Dream Machines DM1 Pro S a DM Pad XXL - mocné kombo nejen pro eSport

Nejdůležitější tlačítka myši jsou samozřejmě levé a pravé. Výrobce to pochopitelně ví, a proto je vybavil osvědčenými spínači Omron, které něco vydrží, jsou spolehlivé a mezi herními hlodavci se staly de facto standardem. Zkrátka lepší budete hledat těžko. Jako senzor myš využívá prověřený Pixart 3360. Pokud dění ve světě senzorů sledujete, tak určitě víte, že jde o spolehlivý model.

Nad kolečkem potom najdete pohodlný přepínač DPI. Myš zvládne následující úrovně: 400 / 800 / 1600 / 4800 / 12000. Vybrat by si měl skutečně každý. Výčet tlačítek zakončují tradiční dvě postranní, abyste mohli do hraní zapojit také palec.

Myš je doplněna střízlivým podsvícením. Model DM1 Pro S určitě nevyhraje soutěž o nejbohatší výbavu myši, o to se ale také nesnaží. Místo toho přináší vypilované základy, které hravě uspokojí eSportové hráče, kteří při hraní CS:GO, League of Legends 2 či Dota 2 stejně více tlačítek nevyžadují.

Dream Machines DM1 Pro S a DM Pad XXL - mocné kombo nejen pro eSport

Jako většina myší je i model DM1 Pro S vybavený softwarem, který slouží k podrobnějšímu nastavení. K dispozici máte čtveřici profilů a každý může mít čtyři úrovně DPI. Od 100 až po 12 000. Pokud jste zvlášť fajnšmekři, můžete si nastavit X a Y osy nezávisle. Nechybí samozřejmě nastavení podsvícení loga - buď z vybraných barev nebo jakékoliv RGB barvy no a nouze není o efekt dýchání. Samozřejmě si můžete nastavit polling rate, jednotlivá tlačítka a řadu hráčů určitě potěší makra.

Nejen herní myš je vhodné doplnit o podložku. Přece jen po stole neklouže úplně nejlépe a hůře se potom míří. Vědí to také v Dream Machines a nabízí třeba velký model DM Pad XXL.

Podložka nemá XXL v názvu jen tak. Schválně si v duchu zkuste představit co možná největší podložku pod myš. Máte vymyšlené rozměry? DM Pad XXL nabízí 120x60 centimetrů. Opravdu se nejedná o překlep. K čemu takový obří kus látky?

Dream Machines DM1 Pro S a DM Pad XXL - mocné kombo nejen pro eSport

Jedná se hlavně o pohodlí při hraní, minimálně pro mě je mnohem příjemnější mít obě ruce na měkké podložce, než levou ruku (obstarávající klávesnici) mít položenou na stole. S DM Pad XXL si tak můžete pohodlnou látkou “vystlat” mnohem větší prostor a klávesnice vám bude více držet na místě. Osobně radši pokládám mobil a další křehké věci na podložku než na tvrdý stůl. Podložka je sice určena primárně pro myš, skvěle ale poslouží k dalším účelům. Cena je navíc přívětivá.

Přichází čas na stručnou rekapitulaci. Seznámili jsme se s vyladěnou ergonomickou myší a také obří podložkou, která toho zvládne víc, než jen poskytnou myši prostor, na kterém se může “klouzat”. Oba produkty od Dream Machines koupíte na CZC.cz. Chcete vsadit na štěstí? Na oficiálním Facebook profilu Dream Machines právě probíhá soutěž o tuto myš a podložku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama