eleague-sledovalo-vice-nez-500-tisic-divaku
Esport CS:GO Článek ELEAGUE sledovalo více než 500 tisíc diváků.

ELEAGUE sledovalo více než 500 tisíc diváků.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

30. 5. 2016 13:13

Televize není pro mladší generaci tak mrtvé medium, pokud ví kam sáhnout.

Reklama

ELEAGUE sledovalo více než 500 tisíc diváků.

Na televizní stanici TBS si vysílaná Counter Strike: Global Offensive liga o 1,4 miliony dolarů úspěšně odbyla premiéru, ve které se ukázaly týmy ze skupiny A. S konkurencí si nelépe poradil tým Luminosity Gaming a svou skupinu vyhrál se ztrátou pouze jedné mapy.

ELEAGUE se hraje čtyři dny v týdnu, od úterý do čtvrtka můžete jednotlivé zápasy sledovat na Twitch.tv. Tam byl v průběhu prvního týdne nejvyšší dosažený počet diváků sledující stream 92 tisíc, průměrně pak 50 tisíc. To je dle tiskové zprávy přibližně dvojnásobná hodnota proti běžným trunajům vysílaným na Twitch.tv výjma major turnajů jako je například Intel Extreme Masters nebo DreamHack. Kanál si v průběhu celého týdne udržoval první pozici ve sledovanosti.

Hlavní odlišnost ELEAGUE je televizní přenos pátečního hracího dne - ve vysílacím čase od 22:00 do 23:00 se odehrává finále skupiny. Aktuálně proti sobě stál celek Luminosity Gaming a Cloud9. Finále skupiny A v rozmezí jedné hodiny sledovalo v průměru 509 tisíc diváků v televizi.

Stejně jako v případě ostatních velkých turnajů dochází k četné interakci na sociálních sítích. Ani ELEAGUE není vyjímkou a jen za páteční večer vygenerovala 360 milionů zmínek na Twitter za použití klíčových slov ELEAGUE, @EL, TBS, Luminosity, a Cloud9, za celý týden to bylo 710 milionů.

Esport sleduje z drtivé většiny generace vyrůstající v internetovém světě a spousta z nás televizi považuje za mrtvé médium. Přesto se hned první týden ukázalo, že rozhodnutí vysílat ELEAGUE v televizi bylo správné a můžeme se těšit na čísla, která přinese druhý týden.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama