francouzsky-fotbalovy-gigant-vstupuje-do-esportu-zacne-s-league-of-legends
Esport Článek Francouzský fotbalový gigant vstupuje do esportu, začne s League of Legends

Francouzský fotbalový gigant vstupuje do esportu, začne s League of Legends

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

17. 10. 2016 15:25

Paris Saint-Germain odkoupilo LoL tým a bude soutěžit v evropské challenger series.

Reklama

Francouzský fotbalový gigant vstupuje do esportu, začne s League of Legends

Další fotbalová velmoc vstupuje na pole esportu. Barvy francouzského fotbalového klubu PSG uvidíme příští sezónu v druhé nejvyšší evropské LoL soutěži - EU CS. Informoval  o tom francouzský web lefigaro.fr.

PSG si pořídili Team Huma, který do té doby hrál v EU CS. Předchozímu majiteli týmu jménem Behdad Jaafarian bylo nedávno Riotem zakázáno vlastnit jakýkoli tým v Riotem pořádané soutěži za nedodržení smluvních podmínek s hráči a nevyplácení minimální částky členům týmu. Behdad se tak dohodl s PSG na prodeji týmu za přibližně sedmdesát tisíc dolarů.

Tým PSG bude moci používat stejné jméno, logo a značku jako největší francouzský fotbalový klub. Situace připomíná událost z května letošního roku, kdy německý bundesligový klub Schalke04 koupil místo v nejvyšší evropské LoL soutěži EU LCS. Hned ve svém prvním ročníku soutěže však Schalke04 zůstali na posledním místě tabulky a následně nedokázali obhájit své místo a v příští sezóně už je v EU LCS neuvidíme.

Bude-li také esportová část klubu sídlit v Paříži, může to být pro tým velká výhoda. Z Evropských zemí totiž pouze ve Francii mohou hráči esportu dostat atletická víza. PSG si tedy mohou bez vetší úřednické práce přivést třeba korejské posily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama